avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am avut o datorie la întreținere în ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am avut o datorie la întreținere în valoare de ...

Bună ziua. Am avut o datorie la întreținere în valoare de 14200,din care am plătit 9800,diferenta discutând cu administratorul sa fie reesalonata la 500 ron pe luna+întreținerea lunara aferenta. În momentul plății și reesalonarii, am întrebat dacă se mai plătesc penalități, din moment ce îmi face reeșalonare, dansul răspunzând ca nu. Aceasta se întâmplă luna trecută. Luna aceasta afisandu-se lista, vad ca am în continuare penalități puse și nu puține. Sunandu-l sa discut de acest aspect, mai ales ca îmi spusese ca suma restanta rămâne aceeași, fără alte penalizări, îmi spune acum ca nu, penalizarile merg în continuare pana se plătește și acea diferență.
As dori sa știu exact legea în ceea ce privește toate aceste aspecte.
Specific ca în momentul plății celor 9800 am cerut un grafic de eșalonare, așa cum orice instituție face, dansul nu a dorit să îmi facă, spunând a dacă a promis că esaloneaza el se ține de cuvânt, nu e nevoie de asa ceva.
Dați-mi un sfat va rog cu ce am de făcut.
Mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: ricadinas , utilizator 16:51, 30 Martie 2025
Penalizarile se platesc pana la achitarea sumei.
Faceti un efort si achitati tot si scapati. Altfel o sa vi se para ca nu mai scapati de suma.
Este asa:
Luna cea mai vechi ......Penalizarea ei (0.2% x nr de zile de intarziere
Urmatoarea luna ......penaliarea ei (0.2% x nr de zile de intarziere
;;;;
;;;;;
Ultima luna in curs apoi dupa nr de zile scurse penalizarea ei.

Ordinea de incasare este luna cea mai veche si penalizarea ei apoi urmatoarea si tot asa.
Daca dv ati avut 14200-9800=4400lei ramasi doar in ziua aia cand ati achitat.
Maine suma creste si tot asa. La urmataore lista veti avea in plus si luna care se afiseaza.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
Manuela Rășină, administrator
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Citisem pe alt forum ca dacă ai plătit fondul, adică plata întreținerii propriu-zise și rămân penalizarile, nu se mai plătesc penalizări la penalizări. Asta as fi vrut sa știu. Mie mi-au rămas doar penalizarile din suma.

w_v_w_v a scris:

Penalizarile se platesc pana la achitarea sumei.
Faceti un efort si achitati tot si scapati. Altfel o sa vi se para ca nu mai scapati de suma.
Este asa:
Luna cea mai vechi ......Penalizarea ei (0.2% x nr de zile de intarziere
Urmatoarea luna ......penaliarea ei (0.2% x nr de zile de intarziere
;;;;
;;;;;
Ultima luna in curs apoi dupa nr de zile scurse penalizarea ei.

Ordinea de incasare este luna cea mai veche si penalizarea ei apoi urmatoarea si tot asa.
Daca dv ati avut 14200-9800=4400lei ramasi doar in ziua aia cand ati achitat.
Maine suma creste si tot asa. La urmataore lista veti avea in plus si luna care se afiseaza.

Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Martie 2025
mimi7728, utilizator
Nu se platesc penalizari la penalizari.
Dar dv daca ati avut niste luni restante si ati achitat dar nu tot va raman niste luni neplatite si penalizarile acelor luni .
Nu are cum sa ia doar suma si nu si penalizari.
V-a explicat sus foarte bine w_v_w_v dar poate nu ati inteles.

Ultima modificare: Duminică, 30 Martie 2025
ricadinas, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Stefan-Iulian Stefan-Iulian Buna ziua, In urma cu 10 ani am inceput sa raman restanta la intretinere din cauza unor probleme, in timp am incercat sa platesc din datorii, dar nefiind ... (vezi toată discuția)
Penalizari asociatie ContSters122354 ContSters122354 unde sunt distribuite penalizarile ?catre asociatia de proprietari sau catre furnizori ? de cine sunt calculate acestea? (vezi toată discuția)
Am 3 intrebari punctuale cu privire la metoda de calcul a restantelor sagetatorul sagetatorul [b]Buna ziua,[/b] Am 3 intrebari punctuale cu privire la metoda de calcul a restantelor. Legea 230/2007 (si metodologia de aplicare) sunt laconice la acest ... (vezi toată discuția)