avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Rugaminte CALCUL PLV pentru femeie nascuta in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Rugaminte CALCUL PLV pentru femeie nascuta in 03.05.1966

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: cand poate iesi cel mai devreme la pensie cunostinta femeie, nascuta in 03,05,1966, care a lucrat total perioada contributiva 38 ani, 11 luni si 11 zile,
Dintre acestia , 11 ani si 11 zile i-a lucrat cu grupa 2 (are adeverinta care atesta acest lucru).
Nu lucreaza in prezent iar din aceasta perioada de contributivitate, 24 de ani a lucrat cu carte de munca in Italia.
Are rezidenta in Romania.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Manuela Anton , utilizator 23:10, 21 Martie 2025
Pentru a iesi la pensie in RO mai repede trebuie sa aiba stagiu complet contributiv in Romania de 34A si 8L, atat pentru PA (62A 11L -5A), cat si pentru PLV cu reducere de grupa (62A 11L - 3A 8L).
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
GMD66, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va putea iesi la pensie de limita de varsta la varsta standard de pensionare , deoarece stagiile se cumuleaza ( ca timp ) . Stagiul din Italia nu este considerat stagiu contributiv in intelesul Legii 360/2023 , doar cel efectuat in tara este ( vedeti art 3 lit (r) a acestei legi ) . Deci , va iesi la pensie in Romania la 62 ani si 11 luni , in aprilie 2029 .
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
CHKa, utilizator

Manuela Anton
Gasiti raspunsul aici:
[ link extern ]
Buna ziua! Citind despre pensii comunitare și condițiile de acordare a PLV in Romania ( anexa 5 și deducerile pentru grupa 2 de munca) trag concluzia totuși că doamna in cauză , ar ieși la PLV la 62 ani și 11 luni ( anexa 5) din care, dat fiind grupa 2 de munca pentru 11 ani ( 11x4 luni /an , rezultă 44 luni/12, adică 3 ani și 8 luni) care se vor scădea din 62 și 11 luni. . Adică la 59 de ani și 3 luni, îndeplineste condițiile pentru a cere pensie in România. Este corect? Înțeleg că stagiile de cotizare se cumulează ( Italia plus Romania). Va rog frumos sa mă corectați daca trebuie. Acum nu mai lucrează și așteaptă cu mare nerăbdare să depună dosarul de pensionare
Mulțumesc mult în numele ei!
Ultima modificare: Vineri, 21 Martie 2025
Manuela Anton, utilizator
In interpretarea mea-limita de varsta la 59 ani si 3 luni.
62 ani si 11 luni - 3 ani si 8 luni de la grupa II.

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare IRLUBUCURESTI IRLUBUCURESTI Buna ziua O femeie nascuta in 1966, februarie. cu 10 ani de munca grupa I si 13 ani de grupa II cand iese legal la pensie? Lucreaza din 1984. Multumesc! (vezi toată discuția)
Bună seara, vă rog din suflet să-mi spuneți când ar putea ... ileana.ionascu@yahoo.com ileana.ionascu@yahoo.com Bună seara, Vă rog din suflet să-mi spuneți când ar putea să iese la pensie mama mea și la ce pensie se încadrează? Este născută în August 1965 ... (vezi toată discuția)