avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nedumerire privind decizia instanței
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nedumerire privind decizia instanței

Bună ziua,

În urmă cu 2 ani și jumătate am fost oprit pe un drum național de un echipaj pentru că i s-a părut polițistului că a văzut de pe o străduță lăturalnică printr-o coloana de 5-6 mașini că l-am pus în pericol pe conducătorul auto ce venea din contra sens, fără a mai opri vreun alt martor și mi-a întocmit proces verbal pentru reținerea permisului fără amendă. Am contestat PV și-am solicitat chemarea ca martor chiar a conducătorului auto care se presupunea a fi pus în pericol. Omul a venit și-a declarat că nu i-am prezentat nici un pericol și-am câștigat procesul decizia instanței fiind:
"Admite plângerea contravențională formulată de petent în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Politie al Județului Galați. Anulează procesul-verbal seria PGLW nr. 123675 din data de 02.09.2022 emis de Inspectoratul de Politie al Județului Galați. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicarea hotărârii. În cazul exercitării căii de atac, cererea de apel se depune la Judecătoria Galați. Pronunțată, astăzi, 24.02.2025, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței conform art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă."

Fiind prima dată când am de-a face cu un proces apelez la dvs. pentru a mă elucida în speța de față, nedumeririle mele fiind următoarele:
- Dacă Inspectoratul decide să facă apel, cum pot afla? Sunt citat din nou de către instanță?
- Dacă Inspectoratul decide să nu uziteze de dreptul de apel, care e procedura ce trebuie s-o urmez după trecerea celor 30 de zile de la pronunțarea soluției instanței?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 19 Martie 2025
DORYN80, utilizator
Cel mai recent răspuns: DORYN80 , utilizator 18:11, 19 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E simplu :
1. Daca IPJ face apel veti primi sigur acasa apelul respectiv , la care trebuie sa depuneti o intimpinare. Va judecati.
2. Daca IPJ nu depune apel, dupa expirarea termenului aveti o hotarire definitiva, cea din prima instanta. Presupun ca permisul vi l-ati recuperat, dupa depunerea plingerii la prima instanta, deci nu mai aveti nici o treaba.
Am înțeles acum căci:
1. Nu știam dacă primesc eu acasă ceva sau pur și simplu informațiile apar doar pe site-ul judecătoriei și m-am gândit să nu-mi scape vreo ceva și să ratez vreun termen.
2. M-am gândit că trebuie să merg cu vreo copie legalizată a hotărârii definitive din prima instanță pe la poliție sau ceva de genul, să mă asigur că au luat și dânșii la cunoștință(mai ales că la noi sistemul informatic uneori...) să nu mă trezesc apoi cu neplăceri. Iar permisul, da l-am luat după ce-am depus contestația în baza certificatului de grefă.
Vă mulțumesc pentru lămuriri!
O seară frumoasă vă doresc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis 90 zile + 30 zile danutdruta danutdruta Buna ziua, Ma numesc Druta Danut din comuna Umbraresti, judetul Galati. Pe data de 22.09.2017, pe raza localitatii Valenii de Mures am fost oprit de ... (vezi toată discuția)
Neclaritate vis a vis de decizia instantei acum cateva luni(mai ... DORYN80 DORYN80 Neclaritate vis a vis de decizia instantei Acum cateva luni(mai exact in septembrie 2022) am fost oprit de un echipaj de politie rurala care a zis ca am ... (vezi toată discuția)
Respingere plangere impotriva pv suspendare permis Andrei Gabriel10 Andrei Gabriel10 Astazi 8.02.2023 am pierdut in instanta procesul impotriva unui proces verbal de contraventie pentru suspendarea permisului de conducere. Solutia spune asa: ... (vezi toată discuția)