avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare CIM in caz de demisie , fara cercetare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare CIM in caz de demisie , fara cercetare disciplinara

Buna ziua!

Am urmarit cu interes discutiile despre incetarea CIM in cazul angajatilor care isi dau demisia si care nu doresc sa respecte cele 20 de zile de preaviz..

Am o situatie similara si va rog frumos sa-mi spuneti daca am inteles corect.

Daca un angajat isi da demisia si nu doreste sa respecte 20 de zile de preaviz, angajatorul , pentru a evita situatia complicata a cercetarii disciplinare, poate sa procedeze astfel:

- incheiere CIM la data expirarii perioadei de preaviz
- Pontare zile de absente nemotivate , pentru toate zilele nelucrate de angajat pana la termenul de expirare a preavizului
- eliberare adeverinta de vechime cu mentionarea zilelor de absente nemotivate.

Imi puteti confirma, va rog frumos, ca in acest caz nu mai este nevoie de cercetare disciplinara?

Multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
Alina Denisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 20 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai este nevoie de cercetare disciplinara , in conditiile mentionate de dvs.

De fapt, angajatorul are dreptul de a cerceta disciplinar , nu obligatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz RENATA2014 RENATA2014 Buna ziua, Cum procedez daca angajatul refuza sa vina la lucru in perioada de preaviz? (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara in perioada de preaviz nyusziful nyusziful Buna ziua. 4 salariati - bucatari, au decis toti odata sa vina sa isi prezinte demisiile. Fara sa invoce niciun motiv, si nici faptul ca le-am fi incalcat ... (vezi toată discuția)