avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In situatie casatoriei in regimul separatiei bunurilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In situatie casatoriei in regimul separatiei bunurilor - 1. sotia ...

In situatie casatoriei in regimul separatiei bunurilor -
1. sotia cumpara un imobil cu credit de la banca si angajeaza si un imprumut de la parinti, in baza unui contract notarial , pentru plata avansului.
2. mostenitorii succesorali, sotul si copilul, au obligatia restituirii imprumutului tertei persoane, parintii defunctei ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:46, 20 Martie 2025
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Dacă soția va deceda prima, moștenitorii dobândesc și bunurile, dar și datoriile.
Multumesc.
Astept un raspuns si de la o persoana autorizata, respectiv un avocat. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 20 Martie 2025
elenanicolae01, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un raspuns de la un notar public , care cam asta face , dezbate succesiuni , nu va satisface ? nu e suficient de “ autorizat “ ? E - totusi - ceea ce prevede legislatia …
CHKa, utilizator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Răspunsurile nu reprezinta o consultație juridica, dacă vreți raspunsuri de la un avocat, mergeti la cabinetul unui avocat.
Răspunsul corect însă, vi.l-a dat raluk , faptul ca v-ati căsătorit sub regimul separației de bunuri, nu are legătură cu mostenirea, dacă acceptati mostenirea după sotie, veți plăti împrumutul , dar nu de la dvs din buzunar, ci numai din valoarea bunurilor moștenite.
Puteti refuza mostenirea și nu platiti deloc, mai ales ca este și un credit de plătit și valoarea datoriei poate fi mai mare decât a casei.
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit banca / decesul beneficiarului Darius1965 Darius1965 Sotia mea a decedat.Dumnezeu sa o odihneasca in pace. Stop cardiorespirator. Mostenitori de drept dupa dezbaterea succesiunii suntem eu si fiul meu. Sotia mea ... (vezi toată discuția)
Pasivul succesoral colo colo Am dat cu titlu de imprumut o suma de bani unui prieten , ocazie cu care acesta a scris cu mana sa o chitanta care este semnata in plus si de martori. ... (vezi toată discuția)
Imprumut bancar inaintea casatoriei laura76c laura76c Buna ziua, Soul meu a facut un imprumut la o banca inainte sa ne casatorim . Cand am fost sa fac un imprumut pe numele meu mi s-a spus ca nu se poate ... (vezi toată discuția)