Cine are obligatia inscrierii contractului de management la institutiile abilitate si care sunt acestea?
Eu daca semnez un contract de management si angajatorul nu il inregistreaza la fisc, eu ca administrator pot beneficia de drepturile ce decurg din acest contract?
In caz de nerespectare a obligatiilor de catre angajator, eu pot sa il actionez in instanta si sa am castig de cauza, daca acest contract nu este inregistrat la institutiile abilitate?
Va multumesc.
Pai asta incerc si eu sa clarific, parca nu vorbim aceeasi limba. N-am spus niciodata ca veniturile dintr-un contract de administrare ar fi considerate venituri din proprietate intelectuala...
Nu vad legatura si am si un exemplu: platile facute in baza unui contract de colaborare cu un PFA sunt deductibile, dar PFA-ul se inregistreaza ca platitor de venit.
Din cum vad reglementarea din codul fiscal, deductibilitatea e conditionata de legatura dintre cheltuieli si utilitatea lor pentru activitatea societatii, iar nu de inregistrarea fiscala. Chiar v-as vrea sa argumentati juridic cele sustinute.