avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat deces! Am o intrebare in legatura cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat deces! Am o intrebare in legatura cu bunicul meu mort in ...

Buna ziua! Am o intrebare in legatura cu bunicul meu mort in al doilea razboi mondial. Nu stim locul si anul mortii, doar ca a fost luat in 1944 si trimis pe front imediat. In arhivele MApN exista "foaia matricola" dar nu o putem obtine numai daca avem certificatul de deces.
Primaria localitatii in care s-a nascut nu are acest certificat de deces. Stie cineva unde se poate obtine certificatul de deces pentru un soldat mort in al doilea razboi mondial?
Trupul nu a fost gasit, presupunem, fiindca familia nu l-a primit. Dar si daca a murit ca un soldat necunoscut (neidentificat), ar trebui sa existe un certificat de deces undeva. Insa unde?
Multumesc anticipat pentru orice sugestie sau informatie.
Cel mai recent răspuns: Giukin , utilizator 17:18, 22 Martie 2025
Incercati la detinatorul de arhiva al unitatii militare din care a facut parte. Unitatea si detinatorul de arhiva le puteti identifica prin comisariatul judetean de care a apartinut localitatea de nastere a bunicului dvs.
La MApN ar trebui sa primiti ceva informatii existente in foaia matricola despre persoana ...., chiar daca nu va da acces direct la foaia matricola. Faceti cerere oficiala, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Arhive militare se regasesc la Pitesti. Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]
O sa incercam la arhivele judetene, in acest caz. Poate aflam acolo unde sunt arhivele militare ale judetului. Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 232 din 2020 Bukos Bukos Bună ziua. Unde aș putea afla ce s-a întâmplat cu bunicul meu care a participat la cel de-al doilea razboi mondial unde a dispărut. Vreau să aflu ... (vezi toată discuția)
Cum obtin o dovada ca sotul bunicii a fost dat dispărut in război? ... Elena samson Elena samson Buna ziua, In vederea dezbaterii mostenirii dupa bunica mea, notarul solicita o dovada precum careia sotul acesteia a fost dispărut in război. Initial a ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca privind decesul ana20162016 ana20162016 Salutare! Ma intereseaza care este procedura de stabilire (prin hotarare judecatoreasca)a decesului unei persoane disparute pe front in Al Doilea razboi ... (vezi toată discuția)