avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua.In urma unui control ANPC am primit amenda ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua.In urma unui control ANPC am primit amenda si prin ...

Buna ziua.In urma unui control ANPC am primit amenda si prin pv am dreptul de a contesta amenda in termen legal. Am achitat amenda in cuantum de 50% din valoare,asa cum prevede legislatia si am facut si contestatie la judecatorie. instanta a inlocuit amenda cu avertisment dar nu a dispus si restituirea sumei platite ca amenda,invocand exceptia inadmisibilitatii capatului de cerere avand ca obiect restituirea amenzii achitate ?! Daca nu plateam amenda,faceam contestatia si pierdeam atunci plateam amenda 100% ,nu aveam de unde sa stiu decizia instantei,asa am lasat instanta sa judece si a decis ca am dreptate si a inlocuit amenda cu avertisment,dar nu a dat si restituirea amenzii platite. Eu cu ce am gresit ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:34, 23 Martie 2025
Nu ați greșit cu nimic, nici instanța. Procedura de restituire a sumelor plătite, dar pe care nu le datorați de drept e prevăzută de codul de procedură fiscală.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare amenda rovinita danacorina danacorina buna ziua. Cum pot recupera amenda platita, pentru care am facut contestatie si instanta a anulat procesul verbal de contraventie dar nu s-a pronuntat si pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie. proces verbal. amenda contravetionala undita undita Hotărâre judecătorească amenda contravențională Buna ziua anul trecut în martie am primit un p.v. cu o amendă contravențională art4 lit a ... (vezi toată discuția)
Recuperare amenda platita - nedepus chitanta in original la instanta MihStef MihStef In urma contestatiei la judecatorie a unui proces verbal de contraventie rutiera, solutia instantei a fost de anulare a procesului verbal si exonerarea ... (vezi toată discuția)