avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Handmade youtube - legalitate functionare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Handmade youtube - legalitate functionare

Buna ziua.
Nu stiu stiu unde sa intreb asa ca incerc aici.
As dori sa imi fac un cont de youtube unde sa postez video-uri, nu sa fac reclama la diferite branduri, de ex. cu modul de creare a unei bratari (estimez cam 2 video-uri pe saptamana)
Pe viitor, cu putin noroc, acesta va genera venituri. Acelasi lucru as vrea sa il fac si pe facebook.
Intrebarea mea ar fi: pentru asta, ca totul sa fie legal, trebuie sa ma inregistrez ca pfa/ii/srl/…etc, chiar daca venitul ar fi mic (ex 3000 lei/an)? Sau pot functiona ca persoana fizica?
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2025
Anisoara00, utilizator
Cel mai recent răspuns: Anisoara00 , utilizator 21:07, 24 Martie 2025
Buna ziua,

Atat timp cat venitul are caracter ocazional, se incadreaza la art 114 codul fiscal - venituri din alte surse.
In monentul in care apare caracterul de continuitate trebuie sa va inregistrati ca PFA/II/ SRL/...etc

Norme 114
(2) În veniturile din activitățile prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. g) din Codul fiscal sunt cuprinse veniturile realizate de contribuabilii care nu sunt înregistrați fiscal potrivit legislației în materie și care desfășoară activități de producție, comerț, prestări de servicii, profesii liberale, din drepturi de proprietate intelectuală, precum și venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, fără a avea caracter de continuitate și pentru care nu sunt aplicabile prevederile cap. II Venituri din activități independente și cap. VII Venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură din titlul IV al Codului fiscal.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
Ioana Chirita, Consultant fiscal
Buna seara.
Multumesc pentru raspuns.
Valoarea venitului, cat de des se fac postarile, etc pot influenta/decide caracterul ocazional sau de continuitate al venitului?
Cum imi pot da seama, eu- fara cunostinte juridice si fara a putea intelege textele/codurile juridice, ca trebuie sa ma inregistrez ca persoana juridica si nu mai pot functiona ca persoana fizica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caracterul de continuitate a veniturilor din online paulraven91 paulraven91 Bună ziua! Aș avea o întrebare referitoare la caracterul de \"continuitate\" a veniturilor obținute din mediul online - Dacă cineva realizează ... (vezi toată discuția)
Impozitare achizitii lemn de la persoane fizice de catre composesorat gheniga gheniga Buna ziua,as dori sa intreb,cine plateste impozitul pe venit in cazul achizitiilor de lemn rasinoase de la persoane fizice.,cumpsaratorul sau ... (vezi toată discuția)
Vanzare haine pictate manual Remus_Rares Remus_Rares Buna ziua , As dori sa va intreb , in ce conditii pot vinde produse handmade fara a fi in ilegalitate? se poate face acest lucru fara a fi PFA ,sau SRL. etc.? ... (vezi toată discuția)