avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Apelul la sentința
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Apelul la sentința

Buna seara.
Daca am primit hotărârea judecătorească acasă, și a trecut termenul de apel, dar eu nu am făcut apel, ci au făcut ceilalți inculpați apel și parchetul dar nu cu privire la mine, pentru mine hotărârea judecătorească rămâne definitivă după ce s a terminat termenul de apel sau după ce se termină apelul?
Sunt inculpata in dosar. Și am primit pedeapsa cu suspendare.
Ultima modificare: Luni, 24 Martie 2025
GabrielaPloscar16, utilizator
Cel mai recent răspuns: GabrielaPloscar16 , utilizator 15:33, 25 Martie 2025
Buna seara. Pentru dvs „hotărârea judecătorească rămâne definitivă după ce s a terminat termenul de apel”, ca regula.
Ca exceptie, exista aplicarea efectului devolutiv si a efectului extensiv al apelului, asa incat Instanța de apel examinează cauza prin extindere și cu privire la părțile care nu au declarat apel sau la care acesta nu se referă, putând hotărî și în privința lor, fără să poată crea acestor părți o situație mai grea.
Mulțumesc!

trandafir2 a scris:

Buna seara. Pentru dvs „hotărârea judecătorească rămâne definitivă după ce s a terminat termenul de apel”, ca regula.
Ca exceptie, exista aplicarea efectului devolutiv si a efectului extensiv al apelului, asa incat Instanța de apel examinează cauza prin extindere și cu privire la părțile care nu au declarat apel sau la care acesta nu se referă, putând hotărî și în privința lor, fără să poată crea acestor părți o situație mai grea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta apel cateldestept cateldestept Intr-un dosar de constituire grup infractional, cazul a ajuns la Curtea de Apel. Unul din inculpati este apelant, mentionez ca Parchetul nu a declarat apel. In ... (vezi toată discuția)
Apel impotriva unuia dintre cei 2 inculpati mezgageza mezgageza daca parchetul a facut apel impotriva unui inculpat intr un dosar in care sunt 2 inculpati,poate sa inrauteasca situatia inculpatului impotriva caruia nu au ... (vezi toată discuția)
Mai multi inculpati si doar unul din ei face apel- nelamurire puncuskaa puncuskaa intr un dosar in care sunt 2 inculpati si unul dintre ei face apel sentinta definitiva poate afecta si pe celalalt inculpat care nu a facut apel? (vezi toată discuția)