avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! am o nelămurire,de ce trebuie să ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! am o nelămurire,de ce trebuie să plătesc eu impozitul ...

Bună ziua! am o nelămurire,de ce trebuie să plătesc eu impozitul pentru o locuință accesată prin programul prima casă,dacă Statul are 50% și banca 50% dreptul asupra imobilului?
Cel mai recent răspuns: Casa215 , utilizator 07:22, 1 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cât timp sunteti proprietar, dumneavoastra veti plati impozitul aferent acelei proprietati. Numai prin vânzarea proprietății veti scăpa de plata impozitului pe proprietate.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
statul si banca au drept de ipoteca, dar NU sunt proprietari! dvs sunteti, asa ca aveti obligatia sa platiti impozitul
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa funcționează creditele ipotecare în toată lumea, de când există astfel de credite. Nu pot crede că e vreo noutate pentru cineva, brusc, și dacă e, faptul că nu știați nu vă absolvă.

Casa215 a scris:

Ok banca a dat banii,dar pt. 140000 platesc 250000 lei deci astea două entități Banca și MF nu au nicio obligație,toate sunt aruncate în spatele celui care a accesat creditul.În asigurarea PAD și obligatorie este stipulat clar ca drepturile sunt cesionate către banca 50% și Ministerul de Finațe50%.în caz de calamitate cine primește despăgubirea?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și e logic sa fie asa.
Imaginati-va următorul scenariu: in afara de banii imprumutati, banca plătește impozitul (conform logicii dvs ca nu ați fi proprietar).
Dvs plătiți ratele, totul merge ok, va achitați creditul, vine banca și își da acordul pentru radierea ipotecii și sunteți proprietar cu drepturi depline.
Ce se întâmplă cu impozitul plătit de bancă, în toată aceasta perioada? Va face banca un cadou?

raluk0207 a scris:

Și e logic sa fie asa.
Imaginati-va următorul scenariu: in afara de banii imprumutati, banca plătește impozitul (conform logicii dvs ca nu ați fi proprietar).
Dvs plătiți ratele, totul merge ok, va achitați creditul, vine banca și își da acordul pentru radierea ipotecii și sunteți proprietar cu drepturi depline.
Ce se întâmplă cu impozitul plătit de bancă, în toată aceasta perioada? Va face banca un cadou?

Înțeleg mecanismul,incredibil cât de mulți sunteți care țineți cu ursul:))în felul ăsta nu o să putem schimba nimic în favoarea noastră.

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar ContSters48867 ContSters48867 Am cumparat cu ani in urma un imobil cu inca o cunostinta fara nici un grad de rudenie intre noi. Mai avem citiva ani de achitat rata la banca, intrebare in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ipotecat r111 r111 Am cumparat un imobil cu credit ipotecar, nu mai pot plati ratele. Am gasit un cumparator care e dispus sa mi dea o suma de bani si sa plateasca in continuare ... (vezi toată discuția)
Transfer de ipoteca kikke kikke buna ziua si la multi ani pentru toti utilizatorii....intrebarea mea este urmatoarea;pot deschide un proces pentru a obliga pe fratele meu sa-si transfere ... (vezi toată discuția)