avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Astazi mi-am dat demisia de la o firma de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Astazi mi-am dat demisia de la o firma de transport ...

Buna seara.
Astazi mi-am dat demisia de la o firma de transport pe motivul ca mi-sa taiat din orele de munca,mi-sa oprit din salariu(diurna),cand am depus cererea demisiei am intrebat cu concediul de anul trecut 2024 si anul acesta 2025 ce se intampla cu el,ca nu lam luat.
Angajatorul mi-a spus ca nu mai am concediu pe motivul cand am venit acasa din cursa am stat acasa si acela a fost concediu.Dau un exemplu: plecam in cursa si stateam 10 zile plecat,cand ma intorceam din cursa trebuia sa fac recuperarea la pauza redusa+ pauza de 45 ore,dupa ce faceam aceasta pauza care eram obligat prin lege sa o fac,dupa aceasta pauza,erau dații cand stateam o zi,doua,trei pe baza ca el nu avea marfa de transportat,iar acum acele zile care stateam dupa timpul legal vrea sa le puna ca concediu de odihna.Intrebarea mea este normal ca angajatorul sa-mi spuna ca acele zile sa fie concediu,cand eu in acele zile eram in stand-by acasa,daca avea marfa plecam,daca nu stateam acasa,a sta acasa in asteptare nu pot sa spun ca am fost in concediu.Mentionez ca nu am facut in tot acest timp cerere de concediu.
Ce as putea face si unde as putea sa ma adresez.
Multumesc pentru raspuns indiferent care ar fi el sper sa fi fost inteles.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 2 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate nu scrie ceea ce ati sustinut ..se mentioneaza doar durata minima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara,am lucrat la o firmă part time la 4 ore contractul ... LSimona19 LSimona19 Bună seara,am lucrat la o firmă part time la 4 ore contractul fiind la 8 ore plătită la oră) începând cu data de 30.11.2023 pe perioadă determinată ... (vezi toată discuția)
Concediu de ohihna platit la intrarea in pensie de boala irina.vas irina.vas Buna ziua. Tatal meu de anul trecut din august a fost in concediu medical, inclusiv luna asta. Acum a primit decizia de pensionare pe caz pe boala de la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.sunt în concediu medical cu neoplazie din ian 2024 ... Mariana Sanda Mariana Sanda Bună ziua.Sunt în concediu medical cu neoplazie din ian 2024 ,din iulie am sa merg in pensie de boală, am lucrat la spital ca infirmiera.Am zile de concediu ... (vezi toată discuția)