avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am avut, incheiat pe numele meu ca donatar la notar, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am avut, incheiat pe numele meu ca donatar la notar, un act de ...

Am avut, incheiat pe numele meu ca donatar la notar, un act de donatie a unei garsoniere cu drept de uzufruct viager a donatorului. Donatorul a decedat. In conditiile in care acesta nu avea parinti, sot/sotie, copii, frati/surori, poate cineva solicita dreptul/calitatea de rezervatar succesoral ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:47, 29 Martie 2025
Dacă nu are moștenitori rezervatari în viața (sot/soție, părinții și descendenţi), nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de dezmembrare si donatie ...atacabil? andre85 andre85 SPETA: contract de dezmembrare si donatie incheiat intre 1. 'A' si satia 'B' in calitate de copartajanti si donatari, si: 2.X (fiica lui A si B ) in ... (vezi toată discuția)
Mostenire august79 august79 in urma decesului tatalui um ramas ca mostenitori doi copii si sotia si um facut partajul prin care sotia a renuntat la tot, ambi copii dobamdind astfel ... (vezi toată discuția)
Se poate ataca contractul de donatie cu scutire de raport? Anamaria37 Anamaria37 Buna ziua, parintii mei mi-au donat apartamentul lor bun propiu mie prin contract donatie cu scutire de raport, retinandu-si dreptul de uzufruct viager, iar eu ... (vezi toată discuția)