avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Emiterea facturii pentru prestări servicii ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Emiterea facturii pentru prestări servicii aerofotogrametrie și GIS către o persoană juridică

Bună ziua,

Am o întrebare legată de procedura de emitere a facturilor pentru prestarea serviciilor de aerofotogrametrie și GIS către persoane juridice. În acest context:

Ce regim fiscal se aplică pentru prestarea acestor servicii? Trebuie să mă înregistrez ca plătitor de TVA dacă ofer serviciile unei persoane juridice din România, având în vedere că nu sunt PFA și nu desfășor activități economice într-o formă juridică (persoană fizică sau altă structură)?

Care sunt informațiile obligatorii ce trebuie să fie incluse într-o factură emisă pentru aceste servicii? Există cerințe speciale datorită naturii serviciilor (fotogrammetrie și GIS)?

Este necesar să închei un contract de prestări servicii pentru a emite facturi? Care sunt pașii legali pe care trebuie să îi urmez pentru a putea începe colaborarea cu o persoană juridică, fără a fi înregistrat ca PFA sau altă formă juridică?

Aceste lucrari sunt destul de rare, maxim de doua ori pe an, de aceea nu mi-am facut un PFA.

Mulțumesc mult pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:43, 13 Aprilie 2025
in situatia descrisa o solutie rezonabila ar fi ca sa gasiti o firma cu care sa colaborati in calitate de angajat temporar, eventual chiar cu firmele beneficiare.
ca persoana fizica nu puteti emite facturi, iar daca valoarea lucrarilor este importanta, clientii va vor solicita facturi cu TVA, indiferent ce zice legea. am vazut firme neplatitoare de TVA pierzand contracte din acest motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare persoana fizica rezidenta in romania popescu simona popescu simona Buna ziua! nu sunt sigura initiez aceasta discutie in sectiunea corespunzatoare insa totusi incerc. Sunt licentiata a unei facultati din Romania iar la ... (vezi toată discuția)
Pfa prestari servicii freelancing / depasire plafon tva dorincornea dorincornea Am un PFA la norma de venit (cod CAEN 6202) si prestez servicii de consultanta IT exclusiv printr-o platforma online de intermediere pentru servicii de ... (vezi toată discuția)
Trece de la salariat la venituri independente patrickstanciu patrickstanciu Buna ziua! Deoarece nu sunt familiarizat cu legislația din domeniu, iar informațiile găsite pana acum nu imi sunt foarte clare, doresc sa lămuresc aceasta ... (vezi toată discuția)