avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1027 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua am un credit in Germania de 4 ani suma de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua am un credit in Germania de 4 ani suma de 25000€ ...

Buna ziua am un credit in Germania de 4 ani suma de 25000€ pe 8 ani am olatit pana anul trecut in decembtie in fiecare luna acum un an in martie 2024 mam mutat in Romania avand in cont o suma sa pit olati rarele de 350€ dar sau epuizat si in ianuarie am sunat la banca sa pot cadea cu ei la o intelegere sa imi scada din rata sa pot plati in continuarie dar nam primit nici un raspuns de la acea persoana concret, luna asta am primit un email spunand sa eun la un nr de telefon am sunat si mia spus ca nu se poate schimba rata, eu am intrebat ce pot sa fac si ce se intqmola daca nu pot plati avand in vedere ca miau spus ca mai am 18000€ de plata. Raspunsul a fost ca voi figura in Germania in Șufa si ca nu voi mai beneficia de nimic pe teritoriul German si daca voi lucra imi va opri salariul pentru credit, si sa le trimit copie de buletin si o adresa din Romania, nu am trimis nimic pana acum , va rog sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare si ce se poate intampla daca nu pot sa achit suma? Si cand se poate prescrie debitul ramas va multumesc mult astept sa imi raspunda un avocat de buna credinta sa imi spuna ce pot sa fac si care sunt consecintele!
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 23:55, 4 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Consecintele sunt ca va pot gasi si executa in Romania, iar suma poate creste cu cheltuielile de judecata si executare. Vorbiti cu un avocat, insa pana acum nu vad sanse, dar depinde de cat de corecte sunt clauzele contractuale ale creditului.
Ultima modificare: Luni, 31 Martie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai corect ar fi sa faceti un credit sau sa vindeti ceva si sa achitati creditul. Ei probabil ca o sa va mai lase ca sa se adune penalitati si va vor actiona in justitie cind le va veni bine. Si nu uitati ca au avocati buni si dovezi destule. Nu va subestimati adversarul. Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce întrebare! Cum ce să faceți? Să vă plătiți datoria.
Ne bucurăm de beneficiile apartenenței la UE, de libera circulație, dar asta vine și cu consecințe: ori în Germania, ori în România, veți fi urmărită până la achitarea debitului. Iar cu cât vă veți sustrage mai mult, cu atât va crește datoria finală. Calea cea mai bună de urmat ar fi, cum v-a recomandat și <bn>, să faceți un credit în România, și să-l achitați pe cel din Germania.
Recomandarea e buna daca la intoarcerea in Romania v-ați și angajat. Daca nu - nu va da nici o bancă din România nici un credit. Și datoria o să crească. Nu veți scăpa de datorie și vor avea ei grija sa nu se prescrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit + spaga la functionar + posibil divort linualin linualin Buna ziua, Va prezint cazul cumnatei mele: Proaspat casatorita, fara credite, salar 600 ron/luna. El, momentan neangajat, are un credit obtinut inainte ... (vezi toată discuția)
Plecat din tara, datorie la banca madalinav madalinav Buna ziua, am plecat din tara pe o perioada nedeterminata , am 2 contracte de credit insumand 25.000 de Ron in Romania si ma aflu in imposibilitatea de a ... (vezi toată discuția)