Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o societate comerciala privind acordarea unei PRIME DE SUCCES pentru activitatea mea depusa in anul 2011. Ulterior, societatea respectiva mi-a acordat PRIMA DE SUCCES si a calculat, retinut si virat contributia individuala de asigurari sociale, care se regaseste si in Adeverinta privind stagiul de cotizare ( in baza de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale) obtinuta de mine de la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti in anul 2024. Intrebare este daca la MICA RECALCULARE care se efectueaza conform Legii Nr. 360 / 2023, PRIMA DE SUCCES mentionata mai sus va fi luata in considerare la recalcularea din oficiu a pensiei mele contributive pentru limita de varsta.. Multumesc !
Intr-adevar , Legea 263/2001 nu prevede expres luarea in calcul a primelor , dar prevede calculul punctelor de pensie in functie de castigul salarial , sau de natura salariala , raportat la salariul mediu brut pe tara din acea luna . Iar premiile fac parte din venitul de natura salariala . Cititi art 96 alin (2) a acestei legi . Pentru perioada de dinainte de 01.04.2001 , castigul salarial se ia din cartea de munca , salariul de baza plus sporurile cu caracter permanent , ca doar acestea sunt trecute acolo . Dupa aceasta data , se iau in considerare TOATE veniturile pentru care s-a platit CAS , inclusiv premii , sporuri nepermanente , acord , etc. , intr-un cuvant - fiecare leu pentru care angajatul a platit aceasta contributie . Casa de Pensii are aceasta evidenta . Din momentul in care ati dus acea adeverinta la Casa de Pensii , trebuiau sa va recalculeze pensia , cuprinzand si acel venit . Si au si facut-o , cata vreme o aveti prinsa in baza de calcul din acel desfasurator , inseamna ca vi s-au calculat puncte de pensie si pentru aceasta . Prin urmare , cata vreme acele puncte suplimentare cuvenite s-au acordat deja , regasindu-se in totalul punctelor dvs. de pensie , nu mai aveti ce primi in plus la mica recalculare .