avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o societate ...

Am castigat in instanta in anul 2021 , un proces cu o societate comerciala privind acordarea unei PRIME DE SUCCES pentru activitatea mea depusa in anul 2011. Ulterior, societatea respectiva mi-a acordat PRIMA DE SUCCES si a calculat, retinut si virat contributia individuala de asigurari sociale, care se regaseste si in Adeverinta privind stagiul de cotizare ( in baza de calcul a contributiei individuale de asigurari sociale) obtinuta de mine de la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti in anul 2024. Intrebare este daca la MICA RECALCULARE care se efectueaza conform Legii Nr. 360 / 2023, PRIMA DE SUCCES mentionata mai sus va fi luata in considerare la recalcularea din oficiu a pensiei mele contributive pentru limita de varsta.. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 09:41, 1 Aprilie 2025
Intr-adevar , Legea 263/2001 nu prevede expres luarea in calcul a primelor , dar prevede calculul punctelor de pensie in functie de castigul salarial , sau de natura salariala , raportat la salariul mediu brut pe tara din acea luna . Iar premiile fac parte din venitul de natura salariala . Cititi art 96 alin (2) a acestei legi . Pentru perioada de dinainte de 01.04.2001 , castigul salarial se ia din cartea de munca , salariul de baza plus sporurile cu caracter permanent , ca doar acestea sunt trecute acolo . Dupa aceasta data , se iau in considerare TOATE veniturile pentru care s-a platit CAS , inclusiv premii , sporuri nepermanente , acord , etc. , intr-un cuvant - fiecare leu pentru care angajatul a platit aceasta contributie . Casa de Pensii are aceasta evidenta . Din momentul in care ati dus acea adeverinta la Casa de Pensii , trebuiau sa va recalculeze pensia , cuprinzand si acel venit . Si au si facut-o , cata vreme o aveti prinsa in baza de calcul din acel desfasurator , inseamna ca vi s-au calculat puncte de pensie si pentru aceasta . Prin urmare , cata vreme acele puncte suplimentare cuvenite s-au acordat deja , regasindu-se in totalul punctelor dvs. de pensie , nu mai aveti ce primi in plus la mica recalculare .
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am iesit la plv in august 2024 pe legea 263. daca ... panda02 panda02 Buna ziua! Am iesit la PLV in august 2024 pe legea 263. Daca aduc venituri de dinainte de 2001 care includ si sporurile nepermanente, pe formula carei legi se ... (vezi toată discuția)
Adeverinte neluate in calcul la pensionare Pitesti Pitesti Buna ziua, as dori o indrumare vizavi de o decizie de pensionare emisa in data de 8 ianuarie 2025. La punctul \"Motivarea deciziei\" se specifica: \"Nu s-a ... (vezi toată discuția)
Am iesit la pensie conform legii 263 in anul 2009. la calcularea ... stereciu ion stereciu ion Am esit la pensie comform legii 263 in anul 2009. La calcularea punctajului sa luat in calcul salariul tarifar din cartea de munca.In 2022 am depus la casa de ... (vezi toată discuția)