avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... cabinet psihologie - obligatoriu patrimoniu la ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

cabinet psihologie - obligatoriu patrimoniu la infiintare?

La infiintrea unui cabinet psihologic este obligatorie existenta unui patrimoniu initial/ capital social?
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:15, 12 Februarie 2010
Avand in vedere ca ati plasat topicul in sectiunea PFA, inteleg ca organizarea cabinetul e in aceasta forma si nu societate comerciala.

In cazul PFA nu e nevoie de subscriere de capital social.
Daca sunteti P.F.A., nu.
Daca sunteti societate comerciala, da.
Buna ziua !
Va sfatuiesc sa cititi si Hotararea privind constituirea, declararea, inregistrarea si functionarea cabinetelor individuale, cabinetelor asociate, societatilor civile profesionale de psihologie, precum si exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica in sectorul public sau privat, in regim salarial. Aceasta hotarare este data in temeiul art. 51 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de libera practica, infiintarea, organizarea si functionarea Colegiului Psihologilor din Romania, nr. 213 din 27 mai 2004, aprobate prin Hotararea Guvernului Romaniei nr. 788 din 14 iulie 2005 si prevede in anexa 3 caracteristicile firmei pentru formele de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de libera practica.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesii liberale leilaleila leilaleila Buna ziua! Am o intrebare catre dvs referitor la o angajare cu contract de munca si anume: un cabinet individual de psihologie, forma de organizare profesii ... (vezi toată discuția)
Cabinet psihologic live_maz live_maz cum poate fi infiintat si de ce aviza are nevoie sa functioneze un astfel de cabinet? va multumesc (vezi toată discuția)
Diferenta intre profesie liberala si pfa StanciuL StanciuL Buna ziua, sunt psiholog autonom cu drept de libera practica si doresc sa stiu care este diferenta intre profesia liberala (asa cum este profesia de psiholog) ... (vezi toată discuția)