avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BT Direct IFN: Card închis și achitat, dar acum sunt ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BT Direct IFN: Card închis și achitat, dar acum sunt înscris în Biroul de Credit pentru neplată!

Bună ziua,

Anul trecut am utilizat un card **BT Direct IF** timp de aproximativ trei luni, după care am sunat pentru a-l închide. Un operator mi-a confirmat telefonic închiderea, iar câteva zile mai târziu am primit un e-mail în care mi s-a comunicat că mai am de achitat 11 lei. Am efectuat plata exact așa cum mi-au indicat în e-mail și le-am trimis dovada plății.

Cu toate acestea, au continuat să-mi trimită e-mailuri, iar situația s-a agravat până când am fost raportată la Biroul de Credit. Suma inițială de 11 lei a crescut la 520 de lei. În urma acestui abuz, am depus o reclamație la ANPC. Ulterior, am fost contactată de ANPC, unde mi s-a spus că reprezentanții **BT Direct IF** susțin că nu mi-am închis niciodată cardul, motiv pentru care am fost penalizată și înscrisă la Biroul de Credit.

Am discutat cu cei de la **BT Direct IF** și le-am explicat că am închis cardul telefonic, cu ajutorul unui agent. Le-am solicitat înregistrările apelurilor din momentul închiderii, precum și toate transferurile bancare efectuate pe singurul card **BT Direct IF** pe care l-am folosit, alături de extrasele de cont complete. O reprezentantă a băncii m-a sunat și mi-a spus că se va ocupa personal de reclamația mea, că va verifica toate apelurile și informațiile, urmând să revină a doua zi cu un răspuns. Totuși, nu am mai fost contactată până în prezent.

Cei de la ANPC au declarat că dau crezare băncii, deoarece eu nu pot dovedi închiderea cardului. Am solicitat din nou acces la înregistrările apelurilor și extrasele de cont, dar banca nu îmi răspunde. În schimb, primesc mesaje text și notificări scrise prin poștă prin care mi se cere să plătesc, fiind amenințată că mi se va pune sechestru.

Aș aprecia orice sfat legal în această situație. Ce pot face în continuare?

Există vreo posibilitate să întreprind vreo acțiune în această situație?

Multumesc !

Alte discuții în legătură

Bună ziua, anul trecut am utilizat un card **bt direct if** ... SilviaZ21 SilviaZ21 Bună ziua, Anul trecut am utilizat un card **BT Direct IF** timp de aproximativ trei luni, după care am sunat pentru a-l închide. Un operator mi-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema cu un birou de executori judecatoresti ... Techa Techa Buna ziua, Am o problema cu un birou de executori judecatoresti legat de un dosar de executare pentru un card de credit. Am vazut ca sunteti ... (vezi toată discuția)
Raportat abuziv la biroul de credite valeantudor valeantudor Buna ziua. Am patit o chestie interesanta ... am vrut acum o saptamana sa imi fac un card de cumparaturi si am fost refuzat pe motiv ca sunt raportat la Biroul ... (vezi toată discuția)