avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauza retentie pe post
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauza retentie pe post

Buna ziua!

As dori sa prezint cateva date de context.
Activez intr-un business medical , in care , in conditiile unei piete a muncii extrem de volatile, exista o reala problema privind retentia. Aceasta situatie conduce, de multe ori, la angajarea de personal cu insuficienta experienta sau chiar debutanti, care primesc o sansa reala de invatare si formare.
Din nefericire, dupa dobandirea unei experiente de 6 luni – 1 an, acesti angajati decid , de multe ori, sa paraseasca organizatia, pentru un pachet salarial mai avantajos.

Si aici vine intrebarea noastra: exista vreo posibilitate de conditionare a retentiei pe post , pentru o perioada de 2 ani, spre exemplu, sub clauza platirii de penalitati in cazul in care doresc sa plece mai repede? Practic ei se formeaza in cadrul unei companii care le-a dat aceasta sansa. Exista posibilitatea includerii in contract a unei astfel de clauze?
Exista vreo solutie juridica pentru aceasta speta?

Va multumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2025
Alina Denisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:47, 3 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti sa puneti o clauza ca daca pleaca inainte de 2 ani, sa platesca o suma x reprezentand cheltuieli cu scolarizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa-mi protejez proiectele astefel incat sa nu fie copiate? sabina492005 sabina492005 buna ziua, Ma numesc sabina si as dori sa va intreb ce modalitati exista ca sa-mi por proteja proiectele ce le concep singura sau cu ajutorul unor arhitecti ... (vezi toată discuția)
Contract de asistenta juridica ana cata ana cata in situatia in care un avocat incepe o colaborare de asistenta juridica dar nu se incheie contract de asistenta juridica si angajatorul decide ca ... (vezi toată discuția)
Bibliografie admitere magistratura anasm anasm Salut, m-am hotarat si eu sa dau examenul acesta, despre care multi spun ca e monstruos. As dori sa stiu opiniile celor care au fost admisi. Eu intentionez ... (vezi toată discuția)