avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. O casă construită pe un teren de 2000 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. O casă construită pe un teren de 2000 mp, în ...

Bună ziua.
O casă construită pe un teren de 2000 mp , în anul 1995. Fără autorizație de construcție,iar terenul aparține bunicii mele , există moștenitori dar nu s-a făcut niciodată partaj succesoral, și aproape imposibil de făcut... mulți moștenitori,unii plecați din țară.
Imobilele au fost mereu în proprietatea mea în cei 30 ani , fără litigii.
Nu am fost niciodată chemat în judecată de alți moștenitori.
Întrebarea este dacă pot face cerere in instanță pentru dobândirea dreptului de proprietate prin uzucapiune de 30 ani.
Impozitul plătit anual, casă( și teren parțial.)
Mulțumesc frumos.
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2025
Misk, utilizator

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cum procedez daca sunt in posesia unei case batranesti ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Cum procedez daca sunt in posesia unei case batranesti din chirpici de la bunici dar fara acte de proprietate,sa devin proprietar?Ceilalti ... (vezi toată discuția)
Teren mai mult decat in acte !!! va rog, ajutor !!! claudiu2406 claudiu2406 Buna ziua, sunt nou pe forum si am o problema foarte delicata. M-am hotarat recent sa schimb acoperisul casei din tigla in lindab, pentru asta trebuie ... (vezi toată discuția)