avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pfa fara activitate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pfa fara activitate

Buna ziua , am deschis un pfa Pt a putea colabora part time cu o firma din Porugalia . Se pare ca termenii discutati nu mai sunt aceeasi si nu ne-am inteles . Momentan nu stiu daca voi avea activitate sau nu .
Intrebarea este ce costuri imi genereaza un pfa fara activitate ?
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:07, 3 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cel mai bine e s-o radiati de la finanțe și registrul comerțului.
Costuri adica impozite, nu dar trebuie depusa declaratia unica și mai sunt ceva conditionalitati adica taxa pe salubritate de exemplu, legate de directia de taxe și impozite de la primăria de resedinta a pfa-ului.
Și nu cred ca stați dumneavoastră sa urmăriți anual ce modificări în legislație mai apar și care sa va afecteze chiar și pentru acest pfa fără activitate.
Ca sa nu uitați ca mai aveți acest pfa, deci scăpați de el caci singur nu se radiază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa suspendat, reactivat automat de registrul comertului, anaf cere declaratii gorjdesign gorjdesign Buna ziua, In 2015 am suspendat un PFA. Atunci citisem ca dupa 3 ani daca nu il reactivez se radiaza automat. Va rog, daca aveti un articol referitor la ... (vezi toată discuția)
Suspendare sau radiere pfa norma de venit alex16css alex16css Buna ziua. Urmeaza sa plec din tara pe o perioada nedeterminata si doresc sa inchid sau sa suspend PFA. Exista o perioada maxima pe care PFA se poate ... (vezi toată discuția)
Citatie catre firma pentru dizolvare, help pls! Mario2010 Mario2010 Buna ziua, Am primit pe 28 o citatie catre firma pe care o detin pentru .. din cate am inteles eu .. nu am depus situatiile anuale aferente anilor ... (vezi toată discuția)