Buna ziua.Sunt mama a unui baiat de 13ani,divortata de 7ani de tatal sau,copilul fiind in grija mea.Tatal lui sufera de schizofrenie paranoica,ii tulbura linistea copilului,amenintari catre mine prin el,ii cere bani copilului,ii trimite mesaje paranoice,se duce la el la scoala si ii spune tot felul de povesti dubioase,trimite mesaje vorbind despre moarte si despre"puterile" lui paranoice,ii afecteaza dezvoltarea lui personala si pune in pericol sanatatea psihica acopilului....etc.Copilul spune ca s-a saturat,pot cere decaderea drepturilor parintesti?(mentionez ca am scos si un ordin de protectie).
Nu decăderea din drepturile este soluția ci o acțiune prin care sa solicitați,,,custodie'exclusiva,eventual reducerea programului de vizita sau desfășurarea acestuia sub supravegherea dvs.(discutabila obținerea reducerii dar merita incercat)Era bine sa fi solicitat în ordinul de protecție și obligarea la un. tratament medical de specialitate mai ales dacă avea antecedente..
El de exemplu acum este la psihiatrie,tratamentul il primeste periodic dar involuntar,adica trebuie sa faca cate ceva ca sa fie dus la psihiatrie...pana cand se va intampla ceva grav cu adevarat!!!Mi s-a zis ca cererea pentru internarea involuntara pe o perioada lunga de timp se poate face doar de catre membrii familiei.Nu are stabilita nici un program de vizita,este scris sa ramana la intelegera parintilor sau la dorinta minorului.Pentru custodia exclusiva ce trebuie sa fac?