avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces cu Directia Generala a Vamilor
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces cu Directia Generala a Vamilor

Buna ziua

Din pacate ne confruntam cu urmatoarea problema: suntem in proces cu Directia Generala a Vamilor pentru o suma datorata. In 2004 am primit un control de la acestia si in urma acestuia ni s-a emis un proces verbal cu o suma datorata de 600.000.000 lei. In timpul procesului s-a constatat ca suma de fapt este de 400.000.000 lei. Dar....si este foarte important......anul acesta s-au emis 2 sentinte civile (de fapt sunt 2 procese...unul in drept civil si unul in drept contencios administrativ)...in care se precizeaza clar ca noi le suntem datori cu 125.000.000 lei iar ei cu 75.000.000 lei. In luna octombrie am importat o masina si in momentul in care am dorit sa ni se elibereze declaratia vamala ni s-a spus ca din anul 2005 suntem in consemn la vama pentru suma de 400.000.000 lei. Au luat aceasta masura zicindu-ne clar ca conform art. 194 din Codul de Procedura Fiscala au acest drept si eu ca nu erau datori sa ne informeze de consemnul pus la vama.
Ca si o concluzie, desi partial procesul a fost cistigat, DGV a facut recurs si se va judeca de la inceput cauza.
Intrebarea mea este: daca DGV pune consemn pe o firma nu este obligata sa anunte firma in cauza?(va rog sa imi precizati si legislatia)....precizez ca am aflat in momentul in care am importat masina, iar DGV nu ne-au trimis nici un document.
Si a doua intrebare: Atita timp cit pentru suma in cauza noi suntem inca in proces, pentru ridicarea consemnului pot sa ceara scrisoare de garantie pentru suma care de fapt noi ne judecam?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 14:10, 28 Noiembrie 2006
Intrebarea mea este: daca DGV pune consemn pe o firma nu este obligata sa anunte firma in cauza?( intr-adevar art. 194 Cod Procedura fiscala le da voie sa faca acest lucru si nu le impune obligatia de a te anunta:Neplata la termenul legal a impozitelor, taxelor sau altor sume ce se datorează, potrivit legii, în vamă atrage interzicerea efectuării altor operaţiuni de vămuire până la stingerea integrală a acestora.
Si a doua intrebare: Atita timp cit pentru suma in cauza noi suntem inca in proces, pentru ridicarea consemnului pot sa ceara scrisoare de garantie pentru suma care de fapt noi ne judecam?
pai ramane ca instanta de judecata sa stabileasca daca are sau nu dreptul de a cere garantia respectiva fiind o tema in care ei spun da iar contribuabilii nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare mostra sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua Am o problema legata de inregistrarea in contabilitate a unei achizitii de mostre din China. A fost emisa o factura proforma cu mostra in ... (vezi toată discuția)
ordonanþã de platã(oug 119/2007) paby paby Va rog sa-mi spuneti daca in urma notificarii de reziliere a contractului de inchiriere intr-o galerie comerciala, notificare inaintata de catre locator, in ... (vezi toată discuția)
Taxa vamala aplicata gresit burclaudiu burclaudiu Buna ziua! Sunt persoana juridica,am facut un import din CHina,import care a plecat in 3 colete prin FEDEX,e prima si ultima oara prin FexEx. Peste cateva ... (vezi toată discuția)