avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Am un coleg care și-a depus demisia acum ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Am un coleg care și-a depus demisia acum o lună. ...

Bună ziua,
Am un coleg care și-a depus demisia acum o lună. Cererea a fost înregistrată și aprobată, cu un termen de preaviz de 20 de zile. După 15 zile, la insistențele conducerii, colegul a depus o cerere de retragere a demisiei, care a fost înregistrată și semnată de directorul societății. Totuși, nu a fost emisă nicio decizie de anulare a preavizului.
După împlinirea celor 20 de zile de preaviz, directorul i-a semnat decizia de încetare a contractului de muncă.
Întrebarea mea este: dacă acest coleg merge în instanță, are șanse să câștige pe motiv de concediere abuzivă?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:31, 10 Aprilie 2025
Are copie de pe cererea de revocare a demisiei?
da
In acest caz, poate sesiza instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare decizie concediere pe motiv de restructurare in ultima zi de preaviz! PopescuP PopescuP Buna ziua!Sa vedeti ce mi s-a intamplat!Pe scurt, mi s-a emis acum o luna decizia de concediere pe motiv de desfiintare post, urmare a restructurarilor, ... (vezi toată discuția)
Anulare concediere adriana.chiritescu adriana.chiritescu Crede-ti ca instanta v-a anula o decizie de concediere daca situatia se prezinta astfel: - nota de constatare pe 14.07.2008 semnata de directorul ... (vezi toată discuția)
Revocare unilaterala decizie incetare cim lorella lorella Buna ziua Am urmatoarea situatie: angajatul a depus cerere de incetare a CIM cu acordul partilor, care a fost aprobata de director, si s-a intocmit si decizia ... (vezi toată discuția)