avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz restituire masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz restituire masina

Acum 3luni i-am dat unui prieten o masina echipata pentru TAXI sa o vinda cu firma cu tot,eu aveam o datorie la el si am zis sa o dau dupa ce o vinde . Dar nu a reusit sa o vinda si i-am cerut-o inapoi,dar nu o mai vrea sa m-io de-a pina nu-i dau datoria inapoi.Firma functionand normal fara activitate,cu un salariat imi vin toate darile catre stat sa platesc dar nu pot pentru ca nu am masina cu care s-a muncesc s-a platesc.INTREBAREA mea este CE TREBUIE SA FAC? si unde trebuie sa ma adresez? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:25, 12 Februarie 2010
ati incheiat un inscris sub semnatura privata prin care dvs. recunoasteti faptul ca i-ati dat masina sa o vanda , in vederea recuperarii imprumutului ??
in caz contrar, puteti face plangere penala pt. savarsirea infractiunii de furt.
nu am semnat nimic nici pentru ca i-am dat masina,nici pentru bani.
Notificati cu termen ,cu obligatiile care ii revin
In caz de nesolutionare favorabila ,ultima speranta...instanta de judecata
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
In cazul de fata puteti depune plangere penala impotriva celui care refuza sa va restituie masina pentru savarsirea infractinii de furt.
Cel mai bine ar fi sa ii faceti o notificare prin executor prin care sa ii solicitati sa predea la o anume data masina. Pastrati dovada comunicarii. La data respectiva adunati 1-2 martori iar in cazul in care nu restituie masina faceti un PV semnat de ei din care sa rezulte ca nu a venit nimeni sa o predea. In acest fel el nu poate invoca nici faptul ca nu a fost notificat, nici faptul ca a vrut sa o predea dar nu v-ati prezentat. Apoi mergeti la politie (sau parchet) unde faceti o plangere impotriva lui pentru abuz de incredere, art 213 C.p. In cazul de fata nu putem vorbi de furt. Succes!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere in concubinaj geanina2011 geanina2011 buna dimineata! am nevoie de ajutor ......am trait in concubinaj cu cineva timp de 2 ani,inainte de a ma muta cu el am cumparat o masina care este pe numele ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere MarcelAntonie MarcelAntonie I-am dat sotului verisoarei mele masina sa o foloseasca jumatate de an, cat a a avut masina stricata si eu am fost la lucru in strainatate. Doar ca acum nu mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri mirka mirka buna ziua am cumparat acum 2 ani de zile produse electrocasnice ( frigider, 2 televizoare, masina de spalat etc) si pentru ca nu aveam unde sa le las am ... (vezi toată discuția)