avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Refuz restituire masina
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Refuz restituire masina

Acum 3luni i-am dat unui prieten o masina echipata pentru TAXI sa o vinda cu firma cu tot,eu aveam o datorie la el si am zis sa o dau dupa ce o vinde . Dar nu a reusit sa o vinda si i-am cerut-o inapoi,dar nu o mai vrea sa m-io de-a pina nu-i dau datoria inapoi.Firma functionand normal fara activitate,cu un salariat imi vin toate darile catre stat sa platesc dar nu pot pentru ca nu am masina cu care s-a muncesc s-a platesc.INTREBAREA mea este CE TREBUIE SA FAC? si unde trebuie sa ma adresez? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:25, 12 Februarie 2010
parnacalin a scris:

In cazul de fata puteti depune plangere penala impotriva celui care refuza sa va restituie masina pentru savarsirea infractinii de furt.

Daca face plangere penala pentru furt risca sa fie condamnat pentru infractiunea de denuntare calomnioasa.
Se poate discuta despre infractiunea de abuz de incredere.
Cred ca ar trbui sa consultati un avocat contracost pentru a gasi o cale usoara in functie de situatia concreta.
Trebuie gandit inainte de a actiona intrucat altfel riscati ca mai rau sa va complicati.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere in concubinaj geanina2011 geanina2011 buna dimineata! am nevoie de ajutor ......am trait in concubinaj cu cineva timp de 2 ani,inainte de a ma muta cu el am cumparat o masina care este pe numele ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere MarcelAntonie MarcelAntonie I-am dat sotului verisoarei mele masina sa o foloseasca jumatate de an, cat a a avut masina stricata si eu am fost la lucru in strainatate. Doar ca acum nu mai ... (vezi toată discuția)
Recuperare bunuri mirka mirka buna ziua am cumparat acum 2 ani de zile produse electrocasnice ( frigider, 2 televizoare, masina de spalat etc) si pentru ca nu aveam unde sa le las am ... (vezi toată discuția)