avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procent penalități în contract de prestări servicii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procent penalități în contract de prestări servicii

Procent penalități în contract de prestări servicii

Bună ziua.

Ne confruntăm cu următoarea dilemă.
O persoană are nevoie de asistență psihologică şi un cabinet medical specializat propune un contract.
Contractul este destul de restrictiv în sensul că incumbă foarte multe drepturi cabinetului şi foarte puține drepturi pacientului care oricum derivau din legislația specifică.
Unul dintre articole propune o penalitate de neplată de 0,5% pe zi cea ce înseamnă o sumă datorată majorată cu 180% pe an.
Acest procent este mult peste ce pretind băncile şi chiar IFN-urile şi mi se pare dubios acest procent astronomic.
Are cineva idee dacă există vreo reglementare sau cutumă în cea ce privește procentul penalităţilor în acest tip de contracte?

Alte discuții în legătură

Punct de lucru al unei firme deschis in apartament DanaBrasov DanaBrasov Buna ziua. Am nevoie de un sfat. La noi in bloc isi desfasoara activitatea un cabinet psihologic. Problema este ca se afla la etajul 10 si in fiecare zi cel ... (vezi toată discuția)
Un psiholog poate angaja alt psiholog ? amria amria Buna ziua. Lucrez de mai bine de 3 ani angajata ca psiholog, (mai intai in cadrul unui SC care presta servicii de natura psihologica, iar apoi in acelasi loc, ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere tataruion tataruion Buna ziua.Am si eu o intrebare si nu reusesc sa ii gasesc raspuns.Am solicitat de la la asociatia de proprietari o hartie cu datoria ce o am la ei ptr a plati ... (vezi toată discuția)