Buna ziua ! Am avut un frate care a murit in 2019 ,nu a fost casatorit si nu a avut copii dar a avut o casa cumparata la tara .Facem parte 4 frati si parintii,dupa un an si 2 luni a murit si mama dar nu sau facut succesiunile in decurs de un an .In 2022 decidem de comun acord sa mergem la notar sau interesat ei la un notariat si au decis sa faca declaratie de renuntare la casa fratelui si la pamantul mamei un hectar asa evitam costuri inutile. eu ramanad unic mostenitor.Tata,2 frati si eu ne-am prezentat la notar in ziua stabilita unul nu sa prezentat dar ne-a asigurat ca in decurs de 30 zile cat stau actele la notar o sa imi faca declaratie de renuntare,ei au renuntat si eu am acceptat asteptand ultima declaratie sa incheiem, dar nici dupa 2 luni nu am mai primit acea declaratie.Anul acesta cand a auzit ca vreau sa deschid proces a carat tot din casa ,nu lasa pe nimeni sa munceasca gradina a lasat tot izbeliste,pomi ,vie ,teren nu are voie nimeni sa intre acolo ca el este proprietar.Puteam sa-i dau bani pe partea lui daca era intelegere. Cum trebuie sa procedez eu avand in vedere ca in instanta se lungeste chiar si 2-3 ani .Am auzit de acea decadere din drepturi daca nu acceptat partea de mostenire in decurs de un an, este valabila si in cazul meu daca ajung in Instanta.