avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu situatia ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, Va rog mult sa ma ajutati cu situatia urmatoare. S-a ...

Buna ziua,

Va rog mult sa ma ajutati cu situatia urmatoare. S-a primit o notificare de plata de la CAR, in legatura cu o datorie la un credit pt care ruda mea a girat, insa ruda a decedat acum ceva timp. Mostenitorii vor fi obligati la plata datoriei in cazul in care cel imprumutat nu va achita?
Multumesc in avans pt raspuns
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 17:19, 15 Aprilie 2025
Buna ziua

Da, mostenitorii primesc atat activul (bunurile defunctului) cat si pasivul (datoriile). Deci mostenitorii sunt obligati sa plateasca datoriile defunctului, insa numai in limita a ceea ce au mostenit. Adica daca defunctul avea o datorie de 1000 de lei, dar un mostenitor a primit numai echivalentul a 100 de lei, mostenitorul este raspunzator numai pentru ceio 100 de lei mosteniti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrumutat decedat, girant decedat: există posibilitatea ca moștenitorii girantului să fie obligați la plata creditului? Constantin_Lucian Constantin_Lucian Buna seara, mama mea (decedata in 2014) a girat o persoana (decedata in prezent) la un CAR. Exista posibilitatatea ca eu in calitate de moștenitor al girantei ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare credit 2007 ASUL28 ASUL28 Buna ziua Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: socrii mei au primit in noiembrie 2016 de la executor judecatoresc incheiere de executare ... (vezi toată discuția)
Reziliere vodafone (deces) ionutxxx ionutxxx Buna ziua, Doresc sa stiu daca vreun membru al familiei de gradul I copil sau sotie pot fi trasi la raspundere in cazul neplatii a unei facturi Vodafone. ... (vezi toată discuția)