avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Modificare program copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Modificare program copil

Buna ziua, dacă tatăl cere custodie mai mare, are in prezent minimul de program fara dormit la locuința tatălui, a stat 2 weekenduri cu aprobarea mamei de au plecat în vacanta împreună de sâmbătă Pana duminica și o vacanta de 7 zile dar copilul a cerut acasă și nu a băgat copilul in seama fara sa fie probe în acest sens și acum cere program de 1 lună vara , jumătate din toate vacantele plus weekenduri ar câștiga? De la vârsta de 3 ani doar atât au stat împreună peste noapte dar a lăsat mama de la ea și l-a lăsat mai mult. Dar mi se pare foarte mult ce cere, ok o vacanta de 2 săpt vara se accepta dar o lună ? Copilul are 8 ani și nu este învățat să doarmă la tata. Și în plus din octombrie 2022 până la mijlocul anului 2024 nu a dat pensie alimentara copilului. Pt asta are șanse mama sa obțină un program mai mic?
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 19:49, 23 Aprilie 2025
Depinde ce iese la proces.
Sunt criterii care se vor analiza.

București 2025
Are toate sansele , este la fel de parinte ca mama . Din ce am vazut , doar in vacanta de vara nu va obtine o luna , ci in iulie o jumatate de luna , iar in august la fel . In rest , e programul standard de legaturi personale cu parintele nerezident . Nu ati actionat ca un parinte responsabil , pensia alimentara este a copilului , banii lui , dreptul lui . Nu trebuia sa stati in expectativa , ci sa apelati la un executor judecatoresc , de indata ce a intarziat 2 luni . Copilul e mare , trebuie sa invete sa stea si la tatal lui .
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2025
CHKa, utilizator
Are 2 ore 2 zile pe sapt și 2 ore în săpt impare,
Și acum vrea o lună vara, 2 weekenduri și toate vacantele pe jumătate, de la varsta de 3 ani până la 8 ani doar atât a dormit !

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Depinde ce iese la proces.
Sunt criterii care se vor analiza.

București 2025

Dar dacă a solicitat tatăl doar 2 ore la început că i-a fost ușor pt divorț să scape mai repede, nu înțeleg de ce nu se da un program mai mic, da o vacanta de 2 sapt dar copilul de multe ori nu dorește nici măcar cele 2 ore, că trebuie să se obișnuiască. Până la 8 ani a fost ok sa stea așa fără program mai mare.
Mai este și bolnav de cancer dar este stabil, cum știu că nu ii este rău când este cu el??

CHKa a scris:

Are toate sansele , este la fel de parinte ca mama . Din ce am vazut , doar in vacanta de vara nu va obtine o luna , ci in iulie o jumatate de luna , iar in august la fel . In rest , e programul standard de legaturi personale cu parintele nerezident . Nu ati actionat ca un parinte responsabil , pensia alimentara este a copilului , banii lui , dreptul lui . Nu trebuia sa stati in expectativa , ci sa apelati la un executor judecatoresc , de indata ce a intarziat 2 luni . Copilul e mare , trebuie sa invete sa stea si la tatal lui .

Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2025
Marius 06, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E obligatia mamei ( macar morala.) sa faciliteze relatia celor doi , e bine si pentru psihicul copilului sa stie ca are doi parinti , care candva s-au iubit si el a aparut din aceasta dragoste . Ca , asa cum de multe ori se intampla , mami si tati , din cauza multor probleme , necazuri , etc. au uitat ca se iubesc , ca … le-a trecut , asa cum trece - de pilda - o gripa . Dar pe el il iubesc amandoi si fiecare ar vrea sa stea cu el , cat mai mult . De dragul copilului dvs. , incercati sa-i spuneti ca poate fi mandru de tatal sau , baietii au mare nevoie sa se mandreasca cu tatal lor . Iar dvs. , cu atat mai mult ca e un om bolnav , e mare pacat sa-i cenzurati timpul pe care il petrece cu propriul copil , atat cat mai poate .

Alte discuții în legătură

Program vizita minor AnaMaria1220 AnaMaria1220 Buna seara. Am sentinta cu custodie comuna si program de vizita : in fiecare marti, weekendul 1 si 3 de vineri pana duminica, 2 saptamani in vacanta de vara, 1 ... (vezi toată discuția)
Program vizitare tiberiucezar tiberiucezar Buna Ziua In legatura cu programul de vizitare a minorului in timpul vacantelor,de exemplu in acea de vara se considera ca toata perioada (jumatate) ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita a tatalui dintr-o relatie neoficiala Larisa Moraru Larisa Moraru Buna ziua. De foarte mult timp am cateva intrebari la care nu gasesc raspunsuri, si sper sa ma puteti ajuta sa le obtin. Sunt intr-o relatie de 2 ani cu ... (vezi toată discuția)