avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

program vizitare

Buna Ziua

In legatura cu programul de vizitare a minorului in timpul vacantelor,de exemplu in acea de vara se considera ca toata perioada (jumatate) minorul sa stea cu parintele sau sfarsiturile de saptamana sunt incluse conform programului si pe perioada vacantei.Exista notiunea de timp exclusiv?
Intreb deoarece doresc sa am in program de vizita f bun deoarece nu vreau sa am probleme cu interpretarea lui.

Doresc o formulare gen: prima ,a treia si a cincia saptamana din luna....Deci minorul ar sta mai mult in lunile cu 5 sapt. dar este in interesul lui acest lucru avand in vedere ca cu celalalt parinte petrece mai mult timp efectiv
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
tiberiucezar, utilizator
Daca aveti o luna si va fi indicata perioada vor fi incluse si zilele in care aveati dreptul.
De obicei programul de vizitare al minorului este conceput in functie de varsta acestuia. Daca minorul este mai mic, parintelui caruia nu i-a fost incredintat minortul i se va acorda un timp mai scurt pentru a-l petrece cu minorul (cateva ore pe saprtamana)Daca este la scoal se va tine cont de programul sau saptamanal. Un program de vizitare vibil ar pute arata astfel.In prima si a doua saptaman din luna , de vineeri de la ora 18, pana duminica la ora 18, minorul va putea fi luat de tata. In vacanta de paste copilul va putea sta cu tata 3 zile ( vacanta fiind de 1 saptamana), in vacanta de vara copilul va sta cu tata 1 luna ( se va mentiona luna iulie sau august). In vacanta de iarna copilul va sta cu tata 1 saptamana( mentionanadu-se prima sau a doua saptamana de vacanta). In anii impari copilul isi va petrece ziua de nasatere cu tata.
MULTUMESC

Sa fiu mai explicit
A doua jumatate a vacantei de vara, inseamna efectiv toata perioada inclusiv weekendurile care sunt incluse in vacanta sau se refera doar la zilele lucratoare iar pe perioada weekendurilor intra in vigoare programul stabilit pentru weekend?

Mentionez ca minorul are 6 ani deci ar trebui sa petreaca mai mult timp ( din totalul timpului liber )cu parintele caruia nu ia fost incredintat
Ultima modificare: Miercuri, 9 Martie 2011
tiberiucezar, utilizator
Da,in perioada din vacante nu se tine cont de weekendurile din timpul anului in care copilul ar fi trebuit sa le petreaca cu celalalt parinte. Deci aveti peroada intreaga, neintrerupta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de vizită pt tata melinda67 melinda67 Bună ziua, \"-în primul și al treilea sfîrșit de săptăpmînă din fiecare vineri de la ora 16 pînă duminică ora 18, -o lună în timpul vacanței ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita a tatalui dintr-o relatie neoficiala Larisa Moraru Larisa Moraru Buna ziua. De foarte mult timp am cateva intrebari la care nu gasesc raspunsuri, si sper sa ma puteti ajuta sa le obtin. Sunt intr-o relatie de 2 ani cu ... (vezi toată discuția)