avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua!
Daca 3 mostenitori detin un act de succesiune (o casa mostenita de la parinti) si doresc sa o modifice in favoarea unuia dintre ei ce posibilitati au pentru aceasta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 14:52, 12 Februarie 2010
la partaj taxele se calculeaza la valoarea intregului imobil.
nu stiu exact gradul de rudenie dintre cei 3 dar eu cred ca pentru dansii ar fi mai putin oneros sa incheie act de vanzare cumparare pe cote, codul fiscal permite ca impozitul sa se calculeze la valoarea declarata de parti- daca sunt rude/ afini de pana la gradul al II lea, sau act de donatie care pentru rudele de pana la gradul al III lea este scutita de impozit.
Ma scuzati ca intervin aici .. dar am nevoie de un sfat intr-o situatie de acest gen : dupa decesul ultimului parinte 4 frati isi doresc drepturile , 3 au locuit in alte regiuni ale tarii al 4 -lea pe domeniul ce urmeaza a fi impartit ( casa parinteasca , pamant anexe etc) succesiunea nu se poate face fiindca al 4 -lea nu e la zi cu impozitul , nefiind platit de mult timp si refuzand plata in continuare . Cum se procedeaza in acest caz ??? exista vreo modalitate ca succesiunea sa fie dusa la capat ??? Se poate oarecum ca cei 3 frati sa cedeze partea celui de al 4-lea primariei pana la plata datoriilor apoi impartirea sa se poata face intre 3 frati + primarie ( inlocuitor al 4 lea frate ) ???
buna ziua!
taxele si impozitele incumba celor 4 mostenitori, toti trebuie sa suporte pasivul succesoral.
puteti merge la instanta de judecata sa se dezbata succesiunea, instanta sa constate compunerea masei succesorale- activ+pasiv, si eventual sa se partajeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune alex333 alex333 Doresc sa deschid succesiunea am divergente cu fratii si mama mea si vreau sa cer iesirea din diviziune cu un teren si casa parinteasca. Mentionez ca tatal meu ... (vezi toată discuția)