avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă vinzi un imobil trebuie asigurare obligatorie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă vinzi un imobil trebuie asigurare obligatorie?

Dacă vinzi un imobil treb asigurare obligatorie?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:14, 22 Aprilie 2025
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este obligatorie.
Orice modificare în Cartea funciară se efectuează și pe baza asigurării PAD.
Ultima modificare: Joi, 17 Aprilie 2025
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un articol cu detalii suplimentare puteți citi aici:
www.avocatnet.ro/articol_657...

Schimbările dorite în cartea funciară, respectiv înregistrarea sau modificarea înregistrării, depind, potrivit unei legi ce se aplică din această lună (decembrie 2023), de existența unei polițe de asigurare obligatorie a locuinței (polița PAD). Astfel, înregistrarea sau modificarea înregistrării locuinței în cartea funciară este condiționată acum de existența unui contract PAD.

Tocmai faptul că se numește „obligatorie” arată clar că această asigurare trebuie să existe, indiferent dacă se vinde sau nu o locuință.
Plecând de la acest citat, cel care vinde , daca are carte funciara, la data vânzării nu vrea nici înregistrare și nici modificare, ci noul cumparator, deci acela trebuie sa facă.
Daca intr-adevar e necesar sa o aveți încheiată când mergeti sa vindeti, ii puteți solicita cumpărătorului contravaloarea daca el e cel ce beneficiază.

Manuela Rășină a scris:

Un articol cu detalii suplimentare puteți citi aici:
www.avocatnet.ro/articol_657...

Schimbările dorite în cartea funciară, respectiv înregistrarea sau modificarea înregistrării, depind, potrivit unei legi ce se aplică din această lună (decembrie 2023), de existența unei polițe de asigurare obligatorie a locuinței (polița PAD). Astfel, înregistrarea sau modificarea înregistrării locuinței în cartea funciară este condiționată acum de existența unui contract PAD.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un certificat de mostenitor,pot sa cedez cota mea de moștenire ... Gabrielito14 Gabrielito14 Am un certificat de mostenitor,pot sa cedez cota mea de moștenire unuia dintre beneficiarii moștenirii contra unei sume de bani fără a mai trece prin ... (vezi toată discuția)
Situație locuință familială: pot să vând apartamentul pe care l-am cumpărat înainte de căsătorie? suntem în divorț dar soțul nu vrea să părăsească imobilul crashtestdummies crashtestdummies Bună ziua, Va deranjez cu o speța in dreptul familiei. Am o locuință cumpărată înainte de căsătorie, prin credit ipotecar, singur imprumutat și ... (vezi toată discuția)
Vinzare cu titlu de proprietate convict convict Pentru vinzarea unui teren cu titlu de proprietate sint obligat legal la intabulare ca sa pot efectua tranzactia de vinzare-cumparare . (vezi toată discuția)