avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am o problema in legătura cu dosarul de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am o problema in legătura cu dosarul de succesiune ...

Buna ziua.
Am o problema in legătura cu dosarul de succesiune pentru apartamentul părinților noștri decedați. Suntem 2 frați si am înaintat actele pentru succesiune in urma decesului tatălui nostru (decedat in anul 2007) si a mamei noastre (decedata in 2025). Apartamentul părinților a fost achiziționat in anul 1992. Totul a fost ok, dosarul a fost înaintat de către notariat si astfel s-a aflat ca tatăl nostru fusese însurat înainte (in anii 60); după aceasta prima căsătorie el a divorțat in anul 1962: am obținut sentința judecătorească de la arhivele statului, in urma căreia am constatat ca a existat un fiu cu prima lui soție (un frate vitreg al nostru, mai mare).
Problema este ca nu știm absolut nimic despre el (adresa, stare maritala, copii, etc) decât numele si anul nașterii stipulate in acea sentința de divorț.
Întrebarea este cum am putea sa găsim acea persoana si ce procent de drepturi ar avea in urma succesiunii.
Mulțumesc frumos de înțelegere si cooperare
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:41, 21 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un av va poate ajuta sa rezolvați problema ,exista variante.Mai așteptați, dezbateti apoi succesiunea în instanta ,este posibil ss nu impartiti nimic cu fratele tespectiv daca problema e pusa corect....De aceea exista av ca sa va rezolve problemele care pt profani par de nerezolvat ..
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Mergeți la avocat.
Se va găsi o soluție dar trebuie văzut exact cum se prezintă situatia.
Poate nu ar fi existat probleme dacă ați fi avut avocat.

București 2025
Ultima modificare: Luni, 21 Aprilie 2025
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune miap miap Buna seara! As dori sa aflu cum trebuie procedat in urmatoarea situatie: Tatal mamei a murit cand ea avea 2 ani in anul 1951. In anul 1954 bunica s-a ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)