avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua!Presedintele de asociatie impreuna cu d-na ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua!Presedintele de asociatie impreuna cu d-na administrator ...

Buna ziua!Presedintele de asociatie impreuna cu d-na administrator si directorul de la firma de service,au lasat ascensorul blocului sa functioneze fara autorizatie de functionare un an punandu-ne viata i pericol,pentru a ne determina sa strangem bani pentru schimbarea lui,zic ei.
Deabia dupa un an am aflat,am facut sesizare la cncir,au venit doi inspectori si au dat autorizatie pe un an.
Pot sa-i dau in judecata si sa le cer daune morale,deoarece ne-a pus viata in pricol?
Cel mai recent răspuns: Stergarel , utilizator 16:31, 22 Aprilie 2025
Noi nu stim, consultati un avocat, cu toate documentele/probele pe care le aveti, in fata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia descrisa nu este una normala.
Cei care se ocupa de mentenanta ascensorului au toate informatiile necesare privind data/datele privind scadentele de revizii periodice. Acestia informeaza:
- com. ex. al asociatiei beneficiare;
- CNCIR-ul;
Bun, acum chiar daca viata dvs. a fost pusa in pericol, ati beneficiat de serviciul ascensorului, da? Nu pot sa cred ca asociatia nu v-a informat despre acest lucru, dar poate ca gresesc. Oare are cineva aceasta intentie criminala de a pune viata proprietarilor in pericol, doar de dragul de a va determina sa strangeti Fd. de reparatii ? Cel mai bun lucru pe care atat firma de mentenanta, cat si CNCIR-ul trebuia sa va anunta explicit ca pe data de ... este programata lucrarea de reparatie (curenta sau capitala), astfel ca incepand cu aceeasi data ascensorul va fi oprit, da? Ce ar fi insemnat acest lucru? Pai ar fi trebuit ca dvs. sa fia avut stransa deja suma necesara reparatiei, liftul ar fi fost oprit pe timp de aprox. 1 luna, toata lumea ar fi facut "miscare" pe scari si viata dvs nu ar mai fost in pericol...
Asadar, cum zice si dom. latka, noi nu prea le avem cu aceste atentate la viata proprietarilor, cautati-va un avocat si pucedeti la o actiune in instanta, daca considerati necesar !
Precizez ca nu ne-a anuntat si nici in lift nu scria.Ei de fapt nu au mai cerut reautorizarea,cand am trimis e-mail-uri la cncir au venit si au mai dat autorizare pe un an.Am probe in care doamna administrator afirma ca a intervenit presedintele sa nu se opreasca liftul la firma de service deoarece aceasta insista sa se schimbe chitul electric si dupa ii cheama pe cei de la cncir,deoarece cand vin vor sa vada ca s-a facut ceva la lift,asa mi-a zis la telefon directorul de la I.F.M.A., cand am intrebat de ce liftul functioneaza fara autorizatie.
Ultima modificare: Marți, 22 Aprilie 2025
Stergarel, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua!daca presedintele asociatiei de proprietari a afisat ... Stergarel Stergarel Buna ziua!Daca presedintele asociatiei de proprietari a afisat la avizier o data cand a fost o sedinta,pe ordine de zi sa se stabileasca ce se v-a face cu ... (vezi toată discuția)
Se poate trage la raspundere presedintele asociatiei pentru neinformarea locatarilor? romeo2312 romeo2312 Presedintele impreuna cu Comitetul executiv al Asociatiei de Proprietari nu au informat la timp pe locatari ca expira autorizarea ascensorului in luna ... (vezi toată discuția)
Înlocuire lift bloc 9 etaje ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna seara, Administratorul blocului în care locuiesc cere înlocuirea liftului intr un bloc cu 9 etaje (an bloc 1975) pe motiv că ISCIR nu mai da aviz S ... (vezi toată discuția)