avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general In cazul incasarii unui avans, fara livrare de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

In cazul incasarii unui avans, fara livrare de bunuri/servicii, care este faptul generator?

In cazul incasarii unui avans, fara livrare de bunuri/servicii, care este faptul generator? Incasarea, sau facturarea avansului (care poate fi pana pe 15 ale lunii urmatoare) sau se asteapta livrarea marfii ?
Ultima modificare: Joi, 24 Aprilie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: septimia , utilizator 12:07, 3 Mai 2025
tva se colecteaza si la emiterea facturii de avans.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la incasare colanc colanc Sunt o societate cu TVA la incasare.In luna ian 2013 am incasat un avans de 20000 ron. In aceeasi luna am emis clientului o factura de 12201 ron a carei ... (vezi toată discuția)
Factura de avans luciapap luciapap Incasam avans in data de 20.01.2011, eliberam chitanta, in cat termen eliberam factura de avans, in codul fiscal am gasit pana in cea de-a 15 zi lucratoare a ... (vezi toată discuția)
Facturare tva avans incasat persoana fizica ungaria aroua_r aroua_r Buna ziua, Am incasat in februarie prin banca un avans de la un client, perosna fizica din Ungaria, pentru cazare in luna iulie afertenta anului 2012 in ... (vezi toată discuția)