avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! În acest moment eu nu muncesc de câteva ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! În acest moment eu nu muncesc de câteva luni, soțul ...

Bună ziua! În acest moment eu nu muncesc de câteva luni, soțul m-a luat pe asigurarea lui fără probleme. Avem 2 copii mici în vârstă de 3 respectiv 6 ani. Eu sunt recăsătorită, iar fetița de 6 ani este în întreținerea mea, având actul doveditor cum că a rămas în grija mea, dar îi poartă numele fostului soț. Pentru fetița de 3 ani, i s-a zis că poate beneficia de deducerea personala, dar pentru fetița ce nu ii poartă numele a spus că nu se poate face nimic, pentru că nu au același nume. Întrebarea mea este dacă corect acest lucru sau dacă se poate face ceva, pentru că fetița a rămas la mine, având custodie comună cu fostul soț și sunt căsătorită cu actualul soț ci acte. Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Baam1995 , utilizator 16:25, 25 Aprilie 2025
Copiii minori, în vârstă de până la 18 ani împliniţi, ai contribuabilului sunt consideraţi întreţinuţi.

Prin urmare, pentru fetița de 6 ani doar dvs si tatal ei puteti beneficia de deducere.
Multumesc frumos! O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala pentru copil iulianastroe iulianastroe Am un baiat care are 18 ani si 9 luni si va urma clasa a 12- a la zi. Pentru el am voie la deducere suplimentara pana la terminarea liceului? (vezi toată discuția)
Deducere personala anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati : - pot beneficia de deducere personala copii peste 18 ani care inca urmeaza o forma de invatamant? forma de invatamant ... (vezi toată discuția)
Deducere impozit pt persoana aflata in intretinere ovidiuvalentin ovidiuvalentin Buna tuturor.Am o nelamurire in legatura cu asta!Daca poate cineva sa imi raspunda va rog frumos.Am 2 copii minori aflati in intretinere si sotia nu ... (vezi toată discuția)