Va rog, cine ma poate lamuri asupra unor amanunte concrete cum sa procedez pentru a nu gresi, dat fiind termenul foarte strict in care trebuie sa actionez.
Judecatoria mi-a respins cererea de sesizarea CCR cu o exceptie de neconstitutionalitate. Am citit ca “incheierea poate fi atacată numai cu recurs la instanţa imediat superioară, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Recursul se judecă în termen de 3 zile.”
Deci:
- astazi a avut loc infatisarea si judecatorul a respins cererea, dar pronuntarea este anuntata peste doua saptamini. Asa ca inca nu exista o incheiere pe care sa o pot ataca. Deci trebuie sa astept inca doua saptamini.
- instanta imediat superioara, in cazul de fata, este tribunalul. Intrebare: unde depun recursul: la tribunal sau la judecatorie, aceasta avind sarcina sa-l trimita mai departe (cum se precedeaza deobicei in caz de apel sau recurs)?
- cele 48 de ore incep sa curga din momentul in care apare incheierea. Dar unde, pe ce portal, registrul electronic?
Recursul trebuie facuit in termen de 48 de ore de la pronuntare. Am o nedumerire privind "pronuntarea".
Termenul "pronuntarea" poate fi:
- pronuntarea in sedinta publica
- pronuntarea asa cum apare in comunicatul instantei, adica ulterior sedintei publice (in acest caz peste 2 saptamaini): "Amână pronunţarea la data de .... Pronunţarea se va face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei. Cu cale de atac odată cu fondul cauzei"
Ma poate lamuri cineva, despre care din cele doua este vorba?