avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O matusa de a mea mi-a oferit prin donație casa ei cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O matusa de a mea mi-a oferit prin donație casa ei cu condiția ...

O matusa de a mea mi a oferit prin donație casa ei cu condiția sa am grija de ea, eu îmi respect datoria fata de dansa și ii asigura hrana și tot ce mai are nevoie, din 2 în 2 zile o vizitez.Acum ceva timp am instalat o camera de supraveghere în apartamentul dânsei pentru a o vedea ce face deoarece ea se misca foarte greu și o gaseam vanata sau lovita( mereu refuza sa o duc la spital), de ceva timp sora mătușii ma amenință că mă reclama pentru ca am montat acea camera, ce pot sa pățesc în situația asta? Menționez ca matusa pe partea psihică nu mai sta bine dar refuza sa o duc la medic pt ai face investigațiile necesare!
Cel mai recent răspuns: SimonaTeodora , utilizator 10:50, 5 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu patiti nimic, ați montat-o in casa dvs, matusa e în intretinerea dvs
Mulțumesc frumos pentru răspuns, deja chiar devin deranjante amenințările respective.

gi-jane2 a scris:

Nu patiti nimic, ați montat-o in casa dvs, matusa e în intretinerea dvs

acest răspuns util
O fi batrana si ea și suferinda sau doar rea, asa ca nu o luați în seama.
acest răspuns util
Ce puteți păți? Păi o mulțime de mizerii de care răutatea umană este capabilă. Nu aveți cum evita asta. Speranța este ca, în cazul în care merge la poliție, polițiștii să o lămurească, și să renunțe. Dar "dreptul la petiție" este un drept constituțional. Se pare că sora mătușei este frustrată de faptul că este în situația de a rata o posibilă moștenire; sora nefiind un moștenitor rezervatar, testamentul o exclude total de la moștenire.

SimonaTeodora a scris:

O matusa de a mea mi a oferit prin donație casa ei cu condiția sa am grija de ea, eu îmi respect datoria fata de dansa și ii asigura hrana și tot ce mai are nevoie, din 2 în 2 zile o vizitez.Acum ceva timp am instalat o camera de supraveghere în apartamentul dânsei pentru a o vedea ce face deoarece ea se misca foarte greu și o gaseam vanata sau lovita( mereu refuza sa o duc la spital), de ceva timp sora mătușii ma amenință că mă reclama pentru ca am montat acea camera, ce pot sa pățesc în situația asta? Menționez ca matusa pe partea psihică nu mai sta bine dar refuza sa o duc la medic pt ai face investigațiile necesare!

Mulțumesc frumos pentru răspuns, dar nici eu una nu pot renunta la camera pentru ca stau cu grija la matusa
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2025
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Certificat unic mostenitor zorro75 zorro75 In urma decesului tatalui meu care conform certificatului de mostenitor din 1971 , in care sora s-a renunta la masa succesoriala, ne-am trezit cu verisori mei ... (vezi toată discuția)
Testament, atacare jano_ildiko jano_ildiko Buna ziua! Am urmatoarea problema:daca bunica mea a murit si acum bunicul are intentia sa faca un testament in care ne lasa averea mie si matuselor mele. ... (vezi toată discuția)
Bunica mi-a făcut testament pe toate bunurile ei, dar mai sunt moștenitori în afară de mine. care vor fi cotele în acest caz? maia andrei maia andrei Buna ziua! Bunica mea a fost proprietara unei case bătrânești + 1000 m teren si in câmp are 1 hectar . Bunica mi -a lăsat prin testament toate bunurile ei ... (vezi toată discuția)