avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, V-aș ruga să-mi dați un răspuns ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, V-aș ruga să-mi dați un răspuns autorizat în ...

Bună ziua,
V-aș ruga să-mi dați un răspuns autorizat în legătură cu următoarea problemă:
Am cunoscut pe o rețea de socializare un tânăr crescut într-o casă de copii și care, după ce la ieșire de acolo a fost ajutat în viață de un bărbat căruia actualmente îi spune tată, a ales să rămână lângă el și să-l ajute. Astăzi acest "tată" de 62 de ani are alzhmeier și demență, din câte am înțeles, iar tânărul îl îngrijește foarte frumos. Cel bolnav, care îl are doar pe el ca apropiat, are drepturile financiare obținute pentru el, dar băiatul care îl îngrijește nu are nimic financiar. Intrebarea mea este dacă acest tânăr, care nu este fiul legitim al celui bolnav, poate dobândi dreptul legal de însoțitor?! Se știe că aceste boli necesită în mod special grijă, dedicație și efort deosebit, fizic și psihic, din partea însoțitorului. In cazul în care este posibilă obținerea acestui drept v-aș ruga să-mi spuneți cum ar trebui să se procedeze. Eventual o declarație pe proprie răspundere și de aici cele ce urmează sau mai trebuie făcute și alte demersuri. Vă mulțumesc anticipat. Cu considerație,

FĂ BINE, ca să-ți fie BINE!
Ultima modificare: Luni, 28 Aprilie 2025
marinasimionescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:13, 29 Aprilie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, situatia trebuie detaliata: mai are alte rude in viata? Ce acte medicale detine? Se poate ingriji singur? Ar putea cere punerea sub interdictie de principiu dar trebuie cunoscute mai multe detalii.
Ultima modificare: Marți, 29 Aprilie 2025
Madalina Pascu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de intretinere maria26 maria26 Buna seara! Bunica sotului meu are 91 de ani si este bolnava, nu mai este prea lucida si vrea sa ne lase averea ei mie si sotului (nepotul ei). Soacra are ... (vezi toată discuția)
Daca un individ de 70 / 80 de ani are o relatie sexuala cu o ... curiozitatile curiozitatile Daca un individ de 70 / 80 de ani are o relatie sexuala cu o fata de 16 ani, aceasta fiind sa zicem iubita lui, legal este permis sau nu ? va rog raspunsuri pe ... (vezi toată discuția)
O situatie horror in romania anului 2020, rog ajutor cu un sfat. ... serban34728 serban34728 O situatie horror in Romania anului 2020, rog ajutor cu un sfat. Locuiesc in Bucuresti si de cativa ani cunosc un tanar a carei viata a fost furata cu ... (vezi toată discuția)