Bună ziua, îmi cer scuze că am întârziat cu precizările necesare și ca să fiu punctuală la întrebările dumneavoastră vă răspund:
- o fi având alte rude, dar nu știu să țină legătura cu ele; de 22 de ani acest tânăr (40 de ani), care a crescut la orfelinat și pe care cel bolnav acum s-a oferit să-l ajute cu un loc de muncă atunci când a ieșit de acolo, locuiește împreună cu el, s-a lăsat de serviciu și îl îngrijește (îi poartă de grijă);
- bolnavul deține pensie pe caz de boală (a împlinit 62 de ani în martie a.c., iar de 3 ani este bolnav; nu știu sigur dacă are și îndemnizatie de handicap, dacă aceasta se obține automat, odată cu pensia de boală sau dacă se obține ulterior, în baza pensiei de boală;
- nu se poate îngriji sigur, nici din punct de vedere mintal (medicație și/sau alte activități ce țin de intelect, nici fizic;
- "Ar putea cere punerea sub interdicție de principiu dar trebuie cunoscute mai multe detalii." - s-ar părea că aici este problema pentru că nu știu ce să vă spun; nu știu ce presupune "punerea sub interdicție" și în ce condiții se face.
Am relatat exact situația atât cât o cunosc și am dedus-o de pe o rețea de socializare, fără a-i adresa tânărului întrebări suplimentare, pentru a nu-i da speranțe deșarte, în cazul în care n-aș putea să-l ajut. Repet, vreau să fie un ajutor dezinteresat, o fac doar pentru că simt să ajut, dar nu mă pricep cum. Nu fac parte din niciuna dintre familiile celor două părți implicate în acest caz.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cu considerație,
Madalina Pascu a scris:
Buna ziua, situatia trebuie detaliata: mai are alte rude in viata? Ce acte medicale detine? Se poate ingriji singur? Ar putea cere punerea sub interdictie de principiu dar trebuie cunoscute mai multe detalii.