avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua .Eu sunt asistent personal al surorii mele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua .Eu sunt asistent personal al surorii mele cu handicap ...

Bună ziua .Eu sunt asistent personal al surori mele cu handicap grad 1 sever și o îngrijesc la locuința mea.As avea o întrebare pot moșteni doar partea ei .Suntem 4 frați și niciunul nu sa implicat în îngrijirea și întreținerea ei.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 15:56, 28 Aprilie 2025
Bună ziua. Ca principiu, raspunsul este NU. Ca exceptie, s-ar putea. Totusi, nu se intelege clar ce vreti si pe cine vreti sa mosteniti?
Ce inseamna „pot moșteni doar partea ei”? Partea ei, dupa partitii dvs? Sau patrimoniul ei dupa decesul ei? Pentru ca in aceasta a 2-a situatie, nici nu incape in discutie vreo socoteala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa frati decedati dorontina dorontina Buna ziua Ma confrunt cu urmatoarea situatie ,am un titlu de proprietate pentru un teren la care titulari sunt trei frati decedati care nu au avut ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - contract de intretinere dacia1234 dacia1234 tatal meu a decedat in 1997,mama e in viata si mai suntem 3 frati,am facut succesiunea dupa tata,mama e persoana cu handicap grav../la pat...au o ingrijesc de ... (vezi toată discuția)
Internare pt persoana handicap psihic si mostenire nepriceputul nepriceputul Buna ziua. As dori sa va prezint problema unei cunostinte in speranta de a obtine un sfat competent. 1. Ce pasi trebuiesc urmati pentru a interna intr-un ... (vezi toată discuția)