Am locuit cu chirie la cineva timp de cativa ani dupa care am decis sa ma mut tot cu chirie dar in alt loc cu 1 an in urma. Momentan inca nu am mutatie la noua adresa pe buletinm intrucat propietarul este plecat in Statele Unite si urmeaza sa vina anul urmator. Corespondenta vine tot la vechea adresa, desi am incercat sa sa o schimb dar mi s-a zis ca fiiind documente importante trebuie sa fie trimise doar la adresa din buletin. Problema este ca vechiul propietar, desi l-am rugat, sa ma anunte cand imi soseste posta pentru a merge personal sa o ridic, nu doreste sa-mi dea corespondenta si mi-a si deschis de cateva ori plicurile, desi din nou l-am rugat sa nu o faca intrucat sunt lucruri personale. Vreau sa stiu cui trebuie sa ma adresez pentru a face plangere fostului propietar pentru violarea corespondentei (avocat/politie/parchet) si care sunt pasii de urmat. Multumesc.
georgiana.td
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dvs. aveți obligația legală ca în 15 zile de la mutare să vă schimbați cartea de identitate la adresa unde locuiți efectiv.
De asemenea, proprietarul avea posibilitatea sa va anuleze actul de identitate, pentru ca nu mai locuiți la adresă.
Corespondența primită pentru altcineva este o favoare, nu are nici o obligație fostul proprietar să o păstreze sau va anunțe.
annnelis
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu v-am cerut sa imi comentati situatia locativa, doamna. Daca nu sunteti in speta si nici nu doriti sa ma sfatuiti in problema pe care o am, puteti trece mai departe. Sunt fortata sa accept situatia asta, nu ca imi face placere; in plus fiecare isi stie posibilitatile financiare si accepta ce i se ofera. Unde am locuit la fostul propietar nici macar nu am avut contract, in schimb, eu am platit chiria mereu la timp fara nicio zi intarziere, reparatiile/inlocuirile le-am suportat mereu din buzunarul propriu desi nu se impunea de cele mai multe ori intrucat reveaneau in mod legal propietarului (ex: centrala din 2005 reparata de n si n mori pe bani proprii si schimbata tot de mine). Ca sa nu mai spun ca pe langa chirie, reparatii, etc, am platit mereu fostului propietar (inclusiv anul acesta) in plus partea mea de impozit calculata de dansul (care stiu eu ca trebuia dedusa din chirie iar veniturile declarate la ANAF). Asa ca pentru niste scrisori ca le sa le pot primi la vechea adresa pt ca sunt nevoita am platit (si inca platesc) scump. Dar hai sa nu fim mai catolici decat Papa si daca putem sa ajutam bine, daca nici sa nu aruncam cu pietre.