avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rezolutiune antecontract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rezolutiune antecontract

Buna ziua,
Aduc in atentia dumneavoastra o problema personala prezentata pe scurt:
In luna Mai 2024 ,in urma dialogului cu reprezentantul dezvoltatorului si a vizionarii am decis cumpararea unui apartament de 3 camere situat in Chiajna.Am fost de acord cu timpul de asteptare de 4 luni necesar pentru amenajarile interioare.Am semnat un antecontract sub semnatura privata in care era precizat termenul de predare 27.09.2024.Acel termen nu a fost respectat din cauza unei probleme cu furnizorul de gaz (din precizarile mandatarului). In Dec.2024 am semnat un aditional la antecontract cu termen 31 Ian 2025.Nici acel termen nu a fost respectat. In Martie 2025 am informat persoana imputernicita ca nu mai doresc sa astept si am cerut suma de 49700 lei pe care am platit-o ca avans la semnarea antecontractului.
Mi s-a promis ca se va lua in calcul aceasta optiune si se doreste rezolvarea pana la sfarsitul lunii Aprilie,fara a fi precizata o data anume.
Prelungirea termenului pentru predare ma face sa fiu circumspect cu privire la restituirea sumei.
Imobilul unde se afla apartamentul a fost construit in anul 2018 ,celelalte apartamente din imobil sunt racordate la reteaua de gaz (nu exista probleme in locatie) ,iar apartamentele care sunt oferite spre vanzare de catre persoana reprezentata de dezvoltator sunt obiectul unor litigii cu banca creditoare,care emite acord de instrainare pentru actul de vanzare-cumparare.Acele apartamente au fost supuse sechestrului pentru neplata creditelor dezvoltatorului.
Va rog sa imi spuneti daca in cazul acesta am sansa sa recuperez suma platita ca avans in conditiile in care mandatarul propune mereu un alt termen de solutionare.Multumesc
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 13:26, 30 Aprilie 2025
adica ati stiut ca exista sechestru asigurator pe apartament, cu notare, aproape certa in CF si ati incheiat un antecontract? vorbiti neaparat cu un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire precontract vanzare-cumparare? ncris78 ncris78 Am semnat un precontract de vanzare-cumparare pentru o locuinta, cu achitarea apartamentului prin contractarea unui credit prin programul Prima casa. La ... (vezi toată discuția)
Buna ziua...acum un an am incheiat cu un dezvoltator din bucuresti ... edanes_ro edanes_ro Buna ziua...Acum un an am incheiat cu un dezvoltator din Bucuresti un antecontract prin care ne obligam eu sa-i platesc pretul integral al apt. pana la data de ... (vezi toată discuția)
Utilitati trecute in antecontractul de vanzare-cump. apartament ContSters111526 ContSters111526 Am facut un antecontract de vanzare a unui apartament in vila intr-o zona limitrofa a Buc. La antecontract cumparatorii au insistat sa le bagam gaze si noi am ... (vezi toată discuția)