avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hristios a inviat. Pentru un furt de curent de pe casa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hristios a inviat. Pentru un furt de curent de pe casa scarii, ...

Hristios a inviat. Pentru un furt de curent de pe casa scarii, presedintele de asociatie nu l-a declarat la politie si a prefer sa tina sedinta cu locatarii si sa ne induca teama ca ori platim in 12 rate lunare cate 50 ron de apartament ori E-on ne da in judecata, pentru recuperarea sumei gasite drept furt, in urma unei recalculari pe ultimii 3 ani. Desi dupa ce am primit prima factura defalcata, unde scria negru pe alb ca ni se imputa acel furt, am fost sa-l declar la politie.
In urma sesizarii mele , s-au inceput cercatari, iar despre suma de 11500 ron mi s-a spus ca v-a hotara instanta de judecata.
Cel mai recent răspuns: elenna9 , utilizator 16:07, 5 Mai 2025
Am inteles, multumesc frumos pentru lamurire. Intr-un final, cred ca mi-ati dat raspunsul pe care il cautam. Deci cu toate ca sunt dechise 2 procese, unul civil si unul penal, noi locatarii ar trebui sa achitam factura, si eventual sa ne recuperam banii de la hot, dupa ce il prinde politia si dupa ce se vor solutiona procesele ( asta in cel mai fericit caz, daca se v-a face dreptate. Ca daca nici pe parte legala nu se face dreptate, ” prind curaj infractorii” si e grav.
Pentru ca eu sincer, nu sunt invatata, sa fiu o persona rau platnica, doar ca in blocul unde mi-am cumparat apartamentul de putini ani se tot intampla, ceva lucruri ciudate. Dupa cum v-am spus ,acest furt de curent, mai acum 2 ani in urma cand inca eram in Italia, mi-a trecut prin apometrul de la baie, 100 mc de apa, fara sa locuiasca nimeni (apometrele fiind noi, fara defecte), ca si acum tot pe aceleasi le am. Mi le-a verificat din nou, firma care mi-a facut lucrarea de instalatii. In factura de la intretinere,, ne-au mai aparut alte rubrici, diverse, ( ca doar asociatia e la comun si ne ”baga la toti pe gat”, lucruri de la alte scari, ca sa-si acopere cheltuielile, si tot asa mai departe... E un pic de ”terci”, sa-i spun asa.
Dar macar m-ati lamurit cu subiectul cel mai recent.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

elenna9 a scris:

...cand s-a chemat delgazul, sunand la 112, nu s-a sesizat nici politia de catre presedinte...

Doamnă, ați pomenit de vreo 3-4 ori în comentariul dvs de sunatul la 112.
Numărul 112 este DOAR pentru situații urgente, care pun în pericol viața, sănătatea sau integritatea corporală a uneia sau mai multor persoane.
Nu se sună la 112 pentru a reclama furturi de curent! Dacă faceți asta, pe lângă faptul că tot veți plăti curentul ăla furat pe care nu vreți să-l plătiți (până când se va identifica făptașul), veți primi și o amendă binemeritată pentru apelare abuzivă a numărului 112.
Nu eu am sunat. Eu doar nu vroiam sa platesc acest furt. Dar am inteles din cele explicate antertior ca trebuie sa-l platesc pana la clarificare situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt de curent din panoul principal de pe casa scarii elenna9 elenna9 Hristos a inviat. am si eu o nelamirire in ceea ce priveste un furt de curent de pe casa scarii. Presedintele de asociatie nu la declarat inca din septembrie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua la toata comunitatea. am si eu nevoie de ajutor si ... cornelchipcea cornelchipcea Buna ziua la toata comunitatea. Am si eu nevoie de ajutor si un sfat cu privire la o acuzatie de catre cei de la E-ON Delgaz de furt de energie .. pot sa va ... (vezi toată discuția)
Cum actineaza politia rurala........................... eduard_eduard eduard_eduard as dori sa va relatez o intamplare reala si modul de actiune al politiei romane. Intr-o comuna mica in muntii apuseni s-a furat dintr-un adapost de ... (vezi toată discuția)