Bună ziua. Am următoarea situație. Bunicul a construit o casa pe un teren primit de la părinții săi. A locuit cu bunica și ( casa a construit-o împreună cu ea) .
Ei nu au avut nici un act ,nici pe pământ, nici pe casă.
Bunicul a murit acum 14 ani ,iar bunica a avut grija de toate și a plătit impozite la aceste bunuri.
Bunica mea a făcut între timp acte la primărie pe numele ei la aceste bunuri ,trebuia sa îl treacă și pe bunicu? Chiar dacă el este decedat?
Apoi bunica vrea sa vândă la unul dintre copii, are voie? Ceilalți copii poate apela la instanta pt dreptul de la tata chiar dacă pe timpul lui nu avea acte?
Ma interesează dacă este vreo lege în acest sens
Buna ziua. Nu stim ce inseamna „Bunica mea a făcut între timp acte la primărie pe numele ei la aceste bunuri”.
Pe bunicu' nu cred ca putea sa il treaca pe act pentru ca bunicul nu mai exista, si neexistand nu putea sa dispuna.
Daca bunica vrea sa vanda, atunci sa vanda. Bunica stie cel mai bine ce vrea sa faca. Daca are acte, poate sa vanda.
Da sigur, „Ceilalți copii poate apela la instanta pt dreptul de la tata chiar dacă pe timpul lui nu avea acte”.
Da, exista mai multe legi in acest sens. Codul civil este una dintre ele.
Despre mostenire
Alecsy
Deci cum sa incep...
Tatal meu a decedat pe data de 09.02.2015
Iar tatal meu nu prea avea tangenta la mama lui cand se ducea la ei era dat afara din curte si ... (vezi toată discuția)