Urmare unui accident rutier, politia mi-a trimis autoturismul avariat la reprezentanta auto pt constatare tehnica si de acolo, a fost dus intr-un parking auto spre a fi in siguranta. Cand am fost sa vad masina si ulterior cand am ridicat-o spre a fi dusa la reparatii, am constatat ca-i lipseau mai multe obiecte din dotare . Am depus plangere la politie; plangere in care aratam ca furtul a avut loc in incinta parking-ului auto, am martori care confirma continutul plangerii; am chiar si o inregistrare audio din care reiese ca administratorul acelui parking a luat radioul masinii, i-a pus pret si l-a expus in magazinul sau spre vanzare. Cu toate acestea, am dificultati in recuperarea totala si calitativa a prejudiciului, pe motiv ca faptasul nu-si recunoaste fapta si nu vrea sa-mi inapoieze lucrurile. Precizez ca un martor a fost amenintat de catre faptas si ca faptasul este prieten cu colegi ai politististului care se cupa de caz.
Ce pot sa fac in aceasta situatie?
1-Avand in vedere suspiciunile dvs referitor la posibilele relatii de amicitie existente intre persoana responsabila in cercetare si faptuitori,se impune pentru o cercetare impartiala informarea procurorului responsabil
2-In situatia in care, bunurile lipsa va sunt restituite ,nu puteti ridica pretentia invocata ,deoarece nu exista dovada legala care sa sustina si sa probeze starea tehnica a acestora la momentul evenimentului.
Este de preferat ca preluarea bunurilor sa se realizeze in prezenta mai multor martori ,sa fie consemnata intr-un inscris asumat de catre cei prezenti.
Formulati o alta plangere impotriva administratorului pe care il considerati vinovat,aratand obiectele,cu descrierea si marca lor si chiar o valoare estinativa a fiecaruia dintre acestea.
Aratati de asemenea faptul ca se fac presiuni asupra martorului de catre cel vinovat,precum si suspicunile dvs.in legatura cu desfacerea unor produse furate la magazinul administratorului