avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt recăsătorită. Urmează să fiu beneficiara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt recăsătorită. Urmează să fiu beneficiara casei părintești ...

Sunt recăsătorită. Urmează să fiu beneficiara casei părintești in urma succesiunii. Soțul meu, în caz de divorț are dreptul la ceea ce primesc in urma succesiunii?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:22, 2 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunurile proprii
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soț:
a) bunurile dobândite prin moștenire legală, legat sau donație, cu excepția cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
b) bunurile de uz personal;
c) bunurile destinate exercitării profesiei unuia dintre soți, dacă nu sunt elemente ale unui fond de comerț care face parte din comunitatea de bunuri;
d) drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creațiilor sale și asupra semnelor distinctive pe care le-a înregistrat;
e) bunurile dobândite cu titlu de premiu sau recompensă, manuscrisele științifice sau literare, schițele și proiectele artistice, proiectele de invenții și alte asemenea bunuri;
f) indemnizația de asigurare și despăgubirile pentru orice prejudiciu material sau moral adus unuia dintre soți;
g) bunurile, sumele de bani sau orice valori care înlocuiesc un bun propriu, precum și bunul dobândit în schimbul acestora;
h) fructele bunurilor proprii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri in urma unei succesiuni OlgaMihaela OlgaMihaela Buna ziua, am si eu o intrebare. In urma decesului tatalui meu si apoi a mamei am facut succesiunea. Bunurile obtinute in urma succesiunii, in cazul unui ... (vezi toată discuția)
Care este regimul mostenirii? cristis38 cristis38 Daca unul din soti mosteneste o casa , sau apartament de la parinti ,aceasta devine bun comun al ambilor soti? (vezi toată discuția)