avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dacă mama mea mi-a făcut împuternicire pe o sumă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dacă mama mea mi-a făcut împuternicire pe o sumă de bani ...

Dacă mama mea mi-a făcut împuternicire pe o sumă de bani la CEC, pot intra în posesia lor doar după ce moare ea. Are dreptul și fratele meu la această sumă? Menționez ca doar mie mi-a făcut împuternicire. Dorește ca el să nu beneficieze. Credeți ca după ce moare ea, are și el dreptul chiar dacă nu are împuternicire?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:42, 4 Mai 2025
Împuternicirea este valabila pana la deces și are ca scop administrarea contului mamei.
Respectiv: sa faceți plăti, în și din acel cont, retrageri (urmând ca banii sa ii dați mamei), ridicarea cardului și a codului pin, depunere ordine de plata etc.
Faptul ca v-a lăsat împuternicire sa va ocupați de cont, nu înseamnă că vă și rămân banii respectivi.
Pentru asta, ar fi trebuit ca mama sa va fi lăsat testament pentru acei bani.
Pentru a scoate banii și a închide contul, la decesul mamei trebuie sa dezbateti succesiunea și sa includeți în certificatul de moștenitor si banii din cont.
Și da, va avea dreptul și fratele, proporțional cu cota moștenită.
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2025
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. a murit tatăl meu săptămâna trecută și avea ... Ionut mihnea Ionut mihnea Bună ziua. A murit tatăl meu săptămâna trecută și avea depozit de bani la c.a.r. Pe carnetul de membru a fost împuternicită mama pentru a ridica ... (vezi toată discuția)
Cont bancar persoana decedata mihai3434 mihai3434 Buna ziua Recent a decedat tatal meu si vrem sa facem succesiunea. Fratele meu stia de existenta unui cont bancar. Am inteles ca notarul poate trimite cereri ... (vezi toată discuția)
Mostenire bogdaner bogdaner Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii ... (vezi toată discuția)