avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Bunica mea a decedat.Ea avea un cont la CEC, la care era imputernicit fratele tatalui meu.Cu cateva zile inainte ca bunica sa moara, acesta a transferat banii de pe numele bunicii pe numele sau.Acum, tata trebuie sa-l creada pe cuvant cati bani avea mama lor, sau poate verifica la CEC, cu copie dupa certificatul de deces ce suma a fost transferata din contul ei?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:36, 2 Mai 2014
Atat timp cat tatal dvs. nu este in posesia unui certificat de mostenitor in care sa fie mentionat contul bunicii dvs., nu va primi niciun fel de informatie de la CEC, dar la dezbaterea succesiunii bunicii poate introduce suma pe care o cunostea ca o avea bunica in cont inainte de deces.


era doar o curiozitate...de ce a procedat asa fratele tatalui meu(un om care vrea sa fie corect pana la capat isi invita fratele atunci cand face transferul, ca totusi sunt bani economisiti de altcineva, pentru a ramane mostenire copiilor, nu copilului)...Si totusi, se poate ca imputernicitul sa decida situatie contului atat timp cat titularul este spitalizat, pe moarte, cel mai probabil nu in deplinatatea facultatilor mintale?
Era imputernicit si avea dreptul. De ce a procedat asa si ce a facut cu banii, nu ne inytrebati pe noi , ci pe unchi.
De unde stiti ce suma a avut bunica in cont, ce suma a fost transferata ?
Tatal sa ceara la notar macar un certificat de calitate de mostenitor pt a cere un extras de cont bancii.
nu stiu ce suma avea bunica in cont...stiu ce suma a transferat unchiul...pentru ca a transferat-o pt a o putea scoate inainte de dezbaterea mostenirii(asa zice el)in scopul de a ii imparti cu tata(nu si i-a oprit el)....si eram curios de ce asa graba...ar fi putut astepta doua saptamani...oricum tot la ei ar fi ajuns banii caci sunt singurii mostenitori(ma gandesc ca in felul asta a vrut sa ii ascunda tatalui meu suma exacta(pe care ar fi aflat-o la dezbaterea mostenirii)...Stii ce te doare mai mult in situatii de genul asta?...faptul ca nu mai poti avea incredere nici in frate/sora sau orice alta ruda...ca pana la urma...banii vin si pleaca:)
Ultima modificare: Miercuri, 30 Aprilie 2014
bogdaner, utilizator
si eram curios de ce asa graba.

ca sa nu mai plateasca taxa de succesiune si pt acea suma de bani. Unchiul poate dovedi suma cu extrasul de cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cadrul procedurii succesorale, notarul cere tuturor bancilor ... Bazy Bazy In cadrul unei mese succesorale,notarul cere tuturor bancilor extrasele de cont si/sau istoricul conturilor respective ale defunctului. In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Succesiune - conturi bancare miara miara Daca o persoana are bani depusi in banca ( cu un imputernicit care poate scoate banii), dupa decesul sau acei bani revin imputernicitului sau se impart la toti ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara acord mostenitori dannyc dannyc Buna ziua, Problema: acum 2 luni, bunica mea a vandut fara sa ma anunte (pe mine, pe fratele meu si pe mama mea) un teren si fara sa ne acorde o suma la care ... (vezi toată discuția)