avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, soțul meu a decedat in luna februarie si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, soțul meu a decedat in luna februarie si singurul ...

Buna ziua, soțul meu a decedat in luna februarie si singurul obiect pe numele lui este o mașină. Din păcate copilului lui din prima căsătorie este plecat din tara si nu a ținut legătura cu noi. Aceasta mașină este jumătate pe numele meu (fiind cumpărata in timpul căsătoriei, este veche de 8 ani) iar pentru jumătatea rămasa trebuie sa fac succesiunea. Am înțeles din lege ca daca depun actele pentru succesiune si copilul nu vine intr-un an mașina devine a mea. Întrebarea mea este in aceasta perioada eu pot folosi mașina (sa ii fac asigurare pe numele meu). Va mulțumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor obtinut neintelegere vanzare gabimc gabimc Buna seara Persoana decedata in urma cu 7 ani . S-a facut dezbaterea mostenirii in 2016 si au rezultat 3 mostenitori : sotia supravietuitoare , un copil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua carmela_aurelia carmela_aurelia eu si cu sotul meu locuim intr-un ap cu 2 cam din oltenita jud calarasi asdori si eu niste sfaturi noi stam impreuna cu o matusa sotul a decedat in urma cu 8 ... (vezi toată discuția)
Despre succesiune gerbil gerbil Va salut cu respect ! Am si eu o problema si nu stie nimeni sa ma lamureasca si pe mine ( va rog poate cineva, eventual un avocat stie ... (vezi toată discuția)